Nachos med kjøttdeig og guacamole
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Brun kjøttdeigen i en varm panne med olje. Finhakk løk, chili og hvitløk. Tilsett løkblandingen og krydderet i kjøttdeigen. Bland godt. Tilsett bønnemix, syltede jalapeños og hermetiske tomater. La koke i 10 minutter.
-
Trinn 2
Dander halvparten av tortillachipsen på et bakepapir i en sirkel med ca. 18 cm i diameter (dette er bunnen på vulkanen).
-
Trinn 3
Legg kjøttblandingen som et høyt tårn på toppen av chipsen. Legg et nytt lag med nachochips, kjøttdeig og avslutt med nachos. La det være igjen et hull på toppen, til å fylle guacamole i etter at nachosen er stekt.
-
Trinn 4
Strø ost over vulkanen og stek i ovnen på 170 grader i ca. 15 minutter.
-
Trinn 5
Lag guacamolen: Kutt rødløk og tomater i små terninger. Fjern frøene i chilien og kutt den i tynne strimler. Finhakk hvitløk. Del avokadoene i to, fjern stein og mos avocadoen med en gaffel. Tilsett limesaft, salt og resten av ingrediensene til avokadomosen. Bland godt sammen.
-
Trinn 6
Server rykende varm nachovulkan og fyll masse guacamole på toppen. Server gjerne med rømme og tomatsalsa.
Denne oppskriften er laget av
Reneé Fagerhøi