Nachos med kylling og guacamole

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinene og grav ut «kjøttet» med en spiseskje og over i en bolle. Grovknus avokadokjøttet med en gaffel. Finhakk tomat, løk og jalapeños, og tilsett det i avokadoen. Hakk koriander og tilsett sammen med olivenolje, og rør forsiktig sammen. Smak til med limesaft og litt salt. Dekk med plastfolie – plastfolien skal legges rett oppå guacamolen for å hindre at den blir brun.
-
Trinn 2
Forvarm ovnen til 210 grader varmluft. Legg nachochips i et tynt lag i en ildfast form. Dryss på et tynt, jevnt lag revet ost. Hakk tomat og løk og skjær kyllinglår i mindre biter. Fordel dette over nachochipsene. Legg på et nytt lag chips, revet ost, tomat, løk og kylling. Topp det hele med et tynt lag revet ost.
-
Trinn 3
Sett formen med nachos i ovnen. Stek til osten begynner å boble. Skru på grillen i ovnen og stek videre til osten får små brune flekker og bobler godt. Følg med og pass på at det ikke blir brent.
-
Trinn 4
Ta formen ut av ovnen. Topp med revet isbergsalat, litt guacamole, jalapeños, salsa og rømme. Server straks. Server resten av tilbehøret ved siden av.
Tips!
Lag retten uten jalapeños for å gjøre den mer barnevennlig.