Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Nachos med kylling og guacamole

Nachos med kylling og guacamole

3.1 i snitt
Nachos med kylling og guacamole
Kyllinglår, løk og tomater gjør dette til en mer mettende og smaksrik nachos-variant. Server denne når det er kaldt ute og familien vil ha noe godt og varmende.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Nachos De Luxe

400 gr
Grillet lårfilet av kylling
1 pose
Nachochips
200 gr
Revet ostemix
3 ss
Hermetiske jalapeño-chili
2 stk
Tomater
0.5 stk
Løk
0.5 stk
Revet isbergsalat

Guacamole

2 stk
Modne avokado
1 stk
Moden tomater
1 ss
Hermetisk jalapeños i skiver
1 neve
Grovhakket koriander
0.5 stk
Liten løk
0.5 stk
Lime
1 ss
Extra virgin olivenolje
1 klype
Salt

Server med

1 glass
Salsa
1 boks
Rømme

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinene og grav ut «kjøttet» med en spiseskje og over i en bolle. Grovknus avokadokjøttet med en gaffel. Finhakk tomat, løk og jalapeños, og tilsett det i avokadoen. Hakk koriander og tilsett sammen med olivenolje, og rør forsiktig sammen. Smak til med limesaft og litt salt. Dekk med plastfolie – plastfolien skal legges rett oppå guacamolen for å hindre at den blir brun.

  2. Trinn 2

    Forvarm ovnen til 210 grader varmluft. Legg nachochips i et tynt lag i en ildfast form. Dryss på et tynt, jevnt lag revet ost. Hakk tomat og løk og skjær kyllinglår i mindre biter. Fordel dette over nachochipsene. Legg på et nytt lag chips, revet ost, tomat, løk og kylling. Topp det hele med et tynt lag revet ost.

  3. Trinn 3

    Sett formen med nachos i ovnen. Stek til osten begynner å boble. Skru på grillen i ovnen og stek videre til osten får små brune flekker og bobler godt. Følg med og pass på at det ikke blir brent.

  4. Trinn 4

    Ta formen ut av ovnen. Topp med revet isbergsalat, litt guacamole, jalapeños, salsa og rømme. Server straks. Server resten av tilbehøret ved siden av.

Tips!

Lag retten uten jalapeños for å gjøre den mer barnevennlig.