Nachos med kylling og guacamole
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Guacamole: Finhakk tomatene (frø og skinn skal være med). Del avokadoene i to, fjern steinene og grav ut «kjøttet» med en spiseskje og over i en bolle. Grovknus avokadokjøttet med en gaffel. Tilsett finhakket tomat, løk og jalapeño, hakket koriander og olivenolje og rør forsiktig sammen. Smak til med limesaft og litt salt.
-
Trinn 2
Dekk med plastfolie – plastfolien skal legges rett oppå guacamolen for å hindre at den blir brun. La den stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering slik at alle smakene setter seg.
-
Trinn 3
Forvarm ovnen på 210 °C. Legg Nachochips i et tynt lag i en ildfast form. Dryss på et tynt, jevnt lag revet ost. Topp med finhakket chili, hakket tomat, hakket løk og kyllinglår skåret i mindre biter. Legg på et nytt lag chips, revet ost, tomat, løk og kylling. Topp det hele med et tynt lag revet ost.
-
Trinn 4
Sett formen med nachos i ovnen. Stek til osten begynner å boble. Skru på grillen i ovnen og stek videre til osten får små brune flekker og bobler godt. Følg med og pass på at det ikke blir brent.
-
Trinn 5
Ta formen ut av ovnen. Topp med revet issalat, litt guacamole, Salsa Mexicana og rømme eller crema. Server straks! Server resten av tilbehøret ved siden av.