Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker
Smakfull og saftig lårfilet av kylling som er ovnsbakt med rotgrønnsaker, crème fraîche og tomatsaus. Rask middag som faller i smak hos alle!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.
-
Trinn 2
Vask og skrell grønnsakene og kutt i ca. 1 cm terninger. Finhakk hvitløk og timian.
Fres i solsikkeolje i ca. 2 minutter. Ha i tomatpuré og stek 2 minutter til.
Tilsett crème fraîche og kok opp. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Del kyllinglårfileten i to eller tre biter. Legg i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
-
Trinn 4
Hell over grønnsakssausen og stek på midterste rille i ca. 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre.
Tips
Server gjerne med kokte poteter.
Prøv også