Hopp til innhold

Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker

4.1 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
572 planlagt
Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker
Smakfull og saftig lårfilet av kylling som er ovnsbakt med rotgrønnsaker, crème fraîche og tomatsaus. Rask middag som faller i smak hos alle!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Kyllinglårfilet
2 stk
Gulrøtter
100 gr
Sellerirot
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 ss
Timian
2 ss
Tomatpuré
1 stk
Crème Fraîche
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.

Trinn 2

Vask og skrell grønnsakene og kutt i ca. 1 cm terninger. Finhakk hvitløk og timian.

Fres i solsikkeolje i ca. 2 minutter. Ha i tomatpuré og stek 2 minutter til.

Tilsett crème fraîche og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Del kyllinglårfileten i to eller tre biter. Legg i en ildfast form og krydre med salt og pepper.

Trinn 4

Hell over grønnsakssausen og stek på midterste rille i ca. 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre.

Tips

Server gjerne med kokte poteter.