Hopp til innhold

Kylling med tomat og feta

3.5 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
15 planlagt
Kylling med tomat og feta

Ovnstekt kylling med tomat og feta er nydelig på smak. Mens fetaosten gir salt og konsistens, bringer pinjekjerner med seg deilig krønsj.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Kyllinglår
1 pose
Pinjekjerner
1 stk
Løk
1 kurv
Cherrytomater
400 gr
Hakkede tomater
1 fedd
Hvitløk
1
Fetaost
1 neve
Bladpersille (til servering)
1 pose
Ris (til servering)
1 klype
Salt og pepper
4 ss
Olivenolje
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader. Kutt løk og varm en panne med 1 ss olje. Stek løken myk på medium varme.

Trinn 2

Tilsett hakkede tomater og hvitløk til pannen. Dryss over salt og pepper og la småkoke i 15 minutter. Bland inn smør og resten av oljen.

Trinn 3

Ha løk – og tomatblandingen i en ildfast form. Legg kyllinglår på toppen og cherrytomatene mellom kyllingen. Smuldre fetaosten og strø den over sammen med pinjekjerner.

Trinn 4

Sett formen inn i ovnen og stek i cirka 1 time til kyllingen er gjennomstekt. Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 5

Dryss over hakket bladpersille og server med ris.