Hopp til innhold

Loaded nachos med kylling

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
312 planlagt
Loaded nachos med kylling

Kyllingnachos er skikkelig «comfort food». Oppskriften er amerikansk, men basert på smakfulle meksikanske ingredienser. Topp denne retten med revet ost, syltet rødløk og lime.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 gr
Kylling
300 gr
Tortillachips
250 gr
Revet ost
1 stk
Middels stor løk
20 skive
Rød jalapeño chili
150 gr
Maiskorn
15 stk
Stenfrie sorte oliven
150 gr
Hermetiske kikerter
1 stk
Avokado
2
Vårløk
4 ss
Lettrømme

Syltet rødløk

2 stk
Rødløk i skiver
1 dl
Vann
1 dl
Sukker
1 dl
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen på 200 ̊C. Stek kylling og skjær i skiver. Skjær løk i tynne skiver og hakk jalapeño-chili.

Trinn 2

Legg tortillachips i et tynt lag i en ildfast form. Dryss på et lag revet ost og topp med kylling, løk, rød jalapeño-chili, mais, oliven og kikerter. Legg på et nytt lag chips, mer ost, kylling, jalapeño, mais, løk, oliven og kikerter. Topp det hele med et siste lag revet ost.

Ha formen i ovnen. Stek til osten begynner å boble. Skru på grillen i ovnen og stek videre til osten får små̊ brune flekker og bobler godt. Følg med og pass på at det ikke blir brent.

Ta formen ut av ovnen.

Trinn 3

Syltet rødløk: Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Kutt rødløken i skiver og ha det i kasserollen når sukkeret er oppløst. Kok opp, trekk kasserollen av varmen og avkjøl.

Trinn 4

Topp med avokado i terninger, hakket vårløk, syltet rødløk og rømme.