Burrito med entrecôte og pico de gallo | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Entrecote Burrito med entrecôte og pico de gallo

Burrito med entrecôte og pico de gallo

3.5 i snitt
Burrito med entrecôte og pico de gallo
Burrito er en rett du ofte får servert på gatekjøkken i Santa Cruz. Varm tortillaen i en stekepanne og fyll med smakfulle skiver av entrecôte og annet deilig fyll.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 dl
Sorte bønner

Kjøtt

500 gr
Entrecôte
2 ts
Malt paprika
2 ts
Malt spisskummen
2 fedd
Hvitløk
4 ss
Soyasaus
4 stk
Store hveteortillas
1 stk
Finrevet issalat
1
Revet ost
4 ss
Lettrømme
4 ss
Solsikkeolje

Pico de gallo

2 stk
Tomater
0.5 stk
Rødløk
1 stk
Rød chili
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Finhakket frisk koriander
1 stk
Lime
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Spicy guacamole

2 stk
Modne avokado
0.5 stk
Lime
1 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Rød chili
1 ss
Finhakket hermetisk jalapeño-chili
1 neve
Frisk koriander
1 klype
Salt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Varm de sorte bønnene i en liten gryte. Skjær entrecôten i tynne skiver og ha dem i en bolle. Tilsett malt paprika, malt spisskummen, finhakket eller revet hvitløk og soyasaus. Rør godt sammen.

  Varm olje i en stekepanne. Stek biffskivene i olje på sterk varme til de blir brunet og så vidt har litt rødfarge igjen i midten.

 2. Trinn 2

  Pico de gallo: Del tomatene i to, fjern frø og saft med en teskje. Finhakk tomatene. Finhakk rødløk, chili, hvitløk og koriander. Bland alt sammen i en bolle.

  Smak til med presset lime, salt og pepper.

 3. Trinn 3

  Spicy guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinene og skrap ut «kjøttet» med en spiseskje over i en bolle. Knus grovt med en gaffel. Det er viktig at avokadoene ikke er helt most. Klem lime-saft over avokadoene og bland godt sammen.

  Tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk, rød chili og jalapeño og rør godt sammen. Rør forsiktig inn hakket koriander og smak til med salt.

 4. Trinn 4

  Varm tortillaene. Fordel kjøttet som en bred stripe midt på hver tortilla, men la det være god plass mot kantene. Topp kjøttet, en burrito om gangen, med sorte bønner, finrevet issalat, revet ost, pico de gallo, spicy guacamole, rømme og litt sterk saus.

  Brett begge sider av tortillaen over fyllet. Hold burritoen med begge hender og rull den forsiktig til en stor tykk pølse. Det er viktig å pakke fyllet tett inn i tortillaen. Stek de ferdige burritoene på alle sider i en stekepanne.

TIPS

Bruk gjerne rester av kokt ris eller meksikansk ris i en burrito. Gjør burritoen vegetarisk ved å kutte ut kjøttet og øke mengden bønner og ris.