Burrito med entrecôte og pico de gallo
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm de sorte bønnene i en liten gryte. Skjær entrecôten i tynne skiver og ha dem i en bolle. Tilsett malt paprika, malt spisskummen, finhakket eller revet hvitløk og soyasaus. Rør godt sammen.
Varm olje i en stekepanne. Stek biffskivene i olje på sterk varme til de blir brunet og så vidt har litt rødfarge igjen i midten.
-
Trinn 2
Pico de gallo: Del tomatene i to, fjern frø og saft med en teskje. Finhakk tomatene. Finhakk rødløk, chili, hvitløk og koriander. Bland alt sammen i en bolle.
Smak til med presset lime, salt og pepper.
-
Trinn 3
Spicy guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinene og skrap ut «kjøttet» med en spiseskje over i en bolle. Knus grovt med en gaffel. Det er viktig at avokadoene ikke er helt most. Klem lime-saft over avokadoene og bland godt sammen.
Tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk, rød chili og jalapeño og rør godt sammen. Rør forsiktig inn hakket koriander og smak til med salt.
-
Trinn 4
Varm tortillaene. Fordel kjøttet som en bred stripe midt på hver tortilla, men la det være god plass mot kantene. Topp kjøttet, en burrito om gangen, med sorte bønner, finrevet issalat, revet ost, pico de gallo, spicy guacamole, rømme og litt sterk saus.
Brett begge sider av tortillaen over fyllet. Hold burritoen med begge hender og rull den forsiktig til en stor tykk pølse. Det er viktig å pakke fyllet tett inn i tortillaen. Stek de ferdige burritoene på alle sider i en stekepanne.
TIPS
Bruk gjerne rester av kokt ris eller meksikansk ris i en burrito. Gjør burritoen vegetarisk ved å kutte ut kjøttet og øke mengden bønner og ris.