Grillet entrecôte med urtemarinade | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Entrecote Grillet entrecôte med urtemarinade

Grillet entrecôte med urtemarinade

3.8 i snitt
Grillet entrecôte med urtemarinade
Prøv grillet entrecôte med saftig urtemarinade, grillet paprika og mais. Denne enkle oppskriften hjelper deg med å lykkes med saftig kjøtt gang etter gang.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

250 gr
Entrecôte á 200-250 g (1 per person)
1 ss
Frisk timian, hakket
1 ss
Frisk rosmarin, hakket
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Salt
2 ts
Sort pepper, kvernet
2 ss
Olivenolje

Grillet paprika

3 stk
Paprika
2 fedd
Hvitløk, hakket
1 ss
Frisk rosmarin, hakket
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Grillet mais

4 stk
Mais, ferske eller ferdigkokte
50 gr
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Romtemperer kjøttet en time før du skal grille. Salte og pepre dem på begge sider, vær raus med krydderet. Varm opp grillen til sterk varme.

  2. Trinn 2

    Paprika: Del paprikaen i fire og ta ut innmaten. Finhakk rosmarin og hvitløk. Bland olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en bolle. Smør paprikaen med marinaden.

  3. Trinn 3

    Maiskolber: Smelt smør, og bland med salt og kvernet sort pepper. Pensle smøret over maisen.

  4. Trinn 4

    Grill maiskolber på sterk varme i ca. fem minutter. Pensle gjerne med mer smør ved servering. Grill paprika under lokk i ca. 4-5 minutter på hver side. Smør et ekstra lag med marinade før servering, og dryss over rosmarin og litt sitronsaft, hvis du har det.

  5. Trinn 5

    Entrecôte: Finhakk urtene og hvitløken, og bland med olivenolje. Vend entrecotene i urtemarinaden og legg dem på grillen. La ligge ca. 2-3 minutter på hver side med lokket på, avhengig av tykkelsen. Tykke skiver kan ligge ½ minutt ekstra.

  6. Trinn 6

    Legg deretter biffen på indirekte varme i ca. to minutter (da blir kjøttet medium stekt). Når kjøttet er ferdig lar du det hvile i fem minutter på en kald tallerken før du skjærer i det.

    Server med grillet mais og paprika.

TIPS

Spisspaprika egner seg ekstra godt til grilling, da disse er noe søtere og tar kortere tid å grille.