Grillet entrecôte med urtemarinade
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Romtemperer kjøttet en time før du skal grille. Salte og pepre dem på begge sider, vær raus med krydderet. Varm opp grillen til sterk varme.
-
Trinn 2
Paprika: Del paprikaen i fire og ta ut innmaten. Finhakk rosmarin og hvitløk. Bland olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en bolle. Smør paprikaen med marinaden.
-
Trinn 3
Maiskolber: Smelt smør, og bland med salt og kvernet sort pepper. Pensle smøret over maisen.
-
Trinn 4
Grill maiskolber på sterk varme i ca. fem minutter. Pensle gjerne med mer smør ved servering. Grill paprika under lokk i ca. 4-5 minutter på hver side. Smør et ekstra lag med marinade før servering, og dryss over rosmarin og litt sitronsaft, hvis du har det.
-
Trinn 5
Entrecôte: Finhakk urtene og hvitløken, og bland med olivenolje. Vend entrecotene i urtemarinaden og legg dem på grillen. La ligge ca. 2-3 minutter på hver side med lokket på, avhengig av tykkelsen. Tykke skiver kan ligge ½ minutt ekstra.
-
Trinn 6
Legg deretter biffen på indirekte varme i ca. to minutter (da blir kjøttet medium stekt). Når kjøttet er ferdig lar du det hvile i fem minutter på en kald tallerken før du skjærer i det.
Server med grillet mais og paprika.
TIPS
Spisspaprika egner seg ekstra godt til grilling, da disse er noe søtere og tar kortere tid å grille.