Hopp til innhold

Taco med entrecôte og paprika

3.5 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
336 planlagt
Taco med entrecôte og paprika

Taco med skiver av grillet biff er en luksusvariant av den klassiske fredagstacoen. Denne oppskriften faller garantert i smak hos hele familien.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Entrecôte av okse
14 stk
Små tortillalefser
1 neve
Fersk koriander
1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskolbe
1 dl
Lettrømme
2 stk
Lime
1 stang
Chili

Paprikasaus

2 stk
Spisspaprika
1 fedd
Hvitløk
1 klype
Chilipulver
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

La kjøttet bli romtemperert før grilling. Salte og pepre entrecôten og grill på sterk varme i ca. 2-3 minutter på hver side for medium stekt, eller til ønsket kjernetemperatur. La kjøttet hvile i fem minutter. Skjær i tynne skiver.

Trinn 2

Kutt løk i skiver og finhakk chili. Grill maiskolben på sterk varme i ca. fem minutter og skjær kornene fra kolben. Smak til med litt smør, salt og pepper.

Trinn 3

Grill paprika over sterk varme til skallet blir svidd. Legg dem deretter i en plastpose i fem minutter. Flå dem og skjær bort stilk og kjernehus. Grovhakk paprikakjøttet og legg i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk og olivenolje. Kjør til en jevn saus med stavmikser. Smak til med chilipulver, salt og pepper.

Trinn 4

Varm tortillaene. Legg skiver av oksekjøtt på, og topp med rømme, løk, paprikasaus, grillet mais, chili og frisk koriander. Skvis litt lime over tacoen og nyt.