Pampas-biff med poteter og crema-majo
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Piknik poteter: Vask potetene (ikke skrell dem), og skjær dem i to på langs. Ha potethalvdelene i en bolle. Hell over olivenolje, litt salt og pepper, og bland godt sammen. Stek kuttsiden av potetene i en stekepanne eller på en grillplate til de har fått en fin brunfarge. Legg potethalvdelene på indirekte varme på grillen, med kuttsiden opp. Legg på lokk, og grill til de er møre.
-
Trinn 2
Hvitløks- og sennepssmør: Ha smør, hvitløk og sennep i en bolle. Bland godt sammen. Rør i gressløken og smak til med salt og pepper. Form smøret til en «pølse», pakk det i plastfilm og legg det i kjøleskapet.
-
Trinn 3
Crema-majo: Bland sammen alle ingrediensene i en liten bolle.
-
Trinn 4
Slik griller du biff: Ha salt og pepper eller en krydderblanding på biffen. Grill den på sterk varme for å få en fin grillfarge på begge sider. Flytt så til indirekte varme, legg på lokk og grill videre til den er ferdig. Kjernetemperatur 50–55 °C for lite stekt, 55–60 °C for medium, 65–70 °C for godt stekt.