Entrecôte med asparges og kryddersmør

Biff med piff? Når du skal steke biff er det et par ting du bør huske på. La alltid kjøttet være romtemperert før steking. Snu kjøttstykket bare én gang, da får du best stekeskorpe, og sist men ikke minst – la kjøttet hvile like lenge som det har stekt.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kryddersmør: Bland smør, karri, malt paprika og knust sort pepper godt.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 130˚C og bak hele ranken med Dulcita tomater i ca. 20 minutter.
-
Trinn 3
La kjøttet ligge i romtemperatur ca. 30 minutter før steking. Da mister det ikke så mye varme i pannen. Del entrecôten i biffer, ha på salt og nykvernet pepper og stek biffene på maks varme i litt solsikkeolje. Snu biffen når saften pipler opp på den rå kjøttsiden. Skru varmen halvveis ned og tilsett smør, hvitløk og timian. Stek videre til saften pipler opp gjennom stekeflaten. Nå er kjøttet medium stekt, ta kjøttet fra varmen og la det hvile i 5-10 minutter før servering.
-
Trinn 4
Vask og stek (eller grill) asparges i varm panne med litt olje, smør, salt, nykvernet pepper og finhakket sjalottløk til aspargesen er mør.
-
Trinn 5
Vask og høvle fennikel i tynne skiver og bland den med hakket estragon, raspet sitronskall og olivenolje.
-
Trinn 6
Server entrecôte på en seng av asparges med stekte tomater, fennikelsalat og en raus skje med kryddersmør.