Kalkunfilet med kremet grønnkål
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 180°C, varmluft.
-
Trinn 2
Brødstuffing: Finhakk stangselleri og løk. Fres mykt i smør. Skjær skorpen av loffen, og kutt i terninger på 2 x 2 cm, og bland godt. Tilsett salvie og timian og smak til med salt og pepper. Avkjøl blandingen, tilsett kyllingkraft, sammenvispet egg og bland godt. Fyll stuffingen i smurt brødform.
-
Trinn 3
Krydre kalkunfiletene med salt og pepper og brun dem i smør i en stekepanne. Legg kalkunfiletene i en langpanne med knuste hvitløksfedd og friske timiankvister. Kok ut stekepannen og ha stekesjyen i langpannen.
-
Trinn 4
Stek kalkunfileter og brødstuffing ved 180°C, varmluft i ca. 30 minutter til stuffingen er stivnet og kjernetemperaturen i kalkunfiletene er 60°C. Bruk gjerne steketermometer.
-
Trinn 5
La kalkunfiletene hvile under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter før du skjærer dem opp. Ta vare på stekesjyen til sausen.
-
Trinn 6
Kalkunsjy: Sil stekesjyen og bland med kyllingkraft, hvitvin, finhakket sjalottløk og portvin eller solbærsaft. Kok ned til ca. 6 dl og smak til med salt, pepper og hakket estragon. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.
-
Trinn 7
Kremet grønnkål: Rens grønnkålen for stilker og riv den i biter. Forvell kålen i lettsaltet vann i tre minutter. Avkjøl i kaldt vann. kok opp fløte og smak til med salt og pepper. Jevn fløten med maizena utrørt i kaldt vann. Tilsett forvellet grønnkål og kok opp.
-
Trinn 8
Skjær kalkunfiletene i pene skiver og server med brødstuffing, kremet grønnkål og tyttebærsyltetøy.
Ta kjøttet ut av ovnen når kjernetemperaturen er 60 grader dersom du ønsker saftig kalkunkjøtt.