Kalkunfilet med Waldorfsalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kalkun Kalkunfilet med Waldorfsalat

Kalkunfilet med Waldorfsalat

3.5 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
716 planlagt
Kalkunfilet med Waldorfsalat
Stekt kalkunfilet med Waldorfsalat. Waldorfsalaten har sin opprinnelse fra New York-hotellet med samme navn, og er blitt tradisjonstilbehør til den aller saftigste julefuglen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Poteter
2 dl
Kremfløte Tine
1.5 dl
Ekte majones Mills
1 stk
Marinert kalkunfilet ca 1 kg frossen, Solvinge
1 stk
Løk
1 pk
Stangselleri
100 gr
Valnøttkjerner REMA 1000
200 gr
Røde druer
1 stk
Grønt eple
0.5 ts
Sukker
3 dl
Grønnsaksbuljong
1 ts
Timian, tørket
1 ss
Olivenolje REMA 1000
3 ss
Smør
1 ss
Maizena Majsstivelse

Slik gjør du

Trinn 1

Tin kalkunfileten. Sett ovnen på 170°C. Waldorfsalat: Pisk fløten med sukker til krem og vend inn majonesen. Smak til med salt og pepper. Del druer i to, stangselleri i tynne skiver og eple i terninger og vend det inn i dressingen sammen med valnøtter.

Trinn 2

Skrell og del poteter og løk i båter, legg dem i en ildfast form og bland med olivenolje, timian, salt og pepper.

Trinn 3

Ha salt og pepper på kalkunfileten og brun den på alle sider i en stekepanne med smør.

Trinn 4

Legg kalkunfileten på toppen av potetene og løken og hell over stekesjyen. Sett et steketermometer i kalkunfileten og stek til kjernetemperaturen er 68°C. Ta ut fileten, hell stekesjyen i en kasserolle og la den få hvile under folie til kjernetemperaturen blir ca. 70°C. Sjekk om potetene er ferdige, stek evt. videre til de er møre.

Trinn 5

Kok opp sjy sammen med buljong. Jevn med maizena rørt ut i litt vann. Smak til med pepper. Skjær kalkunfileten i skiver og server med waldorfsalat, stekte poteter og sjysaus.