Kalkunfilet med Waldorfsalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tin kalkunfileten. Sett ovnen på 170°C. Waldorfsalat: Pisk fløten med sukker til krem og vend inn majonesen. Smak til med salt og pepper. Del druer i to, stangselleri i tynne skiver og eple i terninger og vend det inn i dressingen sammen med valnøtter.
-
Trinn 2
Skrell og del poteter og løk i båter, legg dem i en ildfast form og bland med olivenolje, timian, salt og pepper.
-
Trinn 3
Ha salt og pepper på kalkunfileten og brun den på alle sider i en stekepanne med smør.
-
Trinn 4
Legg kalkunfileten på toppen av potetene og løken og hell over stekesjyen. Sett et steketermometer i kalkunfileten og stek til kjernetemperaturen er 68°C. Ta ut fileten, hell stekesjyen i en kasserolle og la den få hvile under folie til kjernetemperaturen blir ca. 70°C. Sjekk om potetene er ferdige, stek evt. videre til de er møre.
-
Trinn 5
Kok opp sjy sammen med buljong. Jevn med maizena rørt ut i litt vann. Smak til med pepper. Skjær kalkunfileten i skiver og server med waldorfsalat, stekte poteter og sjysaus.