Kalkungrateng med potet og urtelokk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kalkun Kalkungrateng med potet og urtelokk

Kalkungrateng med potet og urtelokk

3.4 i snitt
Kalkungrateng med potet og urtelokk
Som oftest er det rester igjen etter helstekt kalkun. Her er en oppskrift til hvordan disse kan benyttes til en kalkungrateng med potet og urtelokk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kalkungrateng

400 gr
Stekt kalkun
100 gr
Sellerirot
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
700 gr
Fløtegratinerte poteter
2 ss
Olivenolje
1 klype
Kvernet sort pepper
1 ts
Salt

Urtelokk

4 skive
Loff uten skorpe
2 fedd
Hvitløk
3 dl
Friske urter som persille, dill, gressløk eller basilikum, eller litt av hvert.
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kutt kalkunkjøttet i små 1 cm terninger. Brun dem i en panne med litt olivenolje i 2 minutter.

  2. Trinn 2

    Grovriv sellerirot, gulrot og hakk løk, hvitløk, rosmarin og timian. Tilsett og stek videre i to minutter.

  3. Trinn 3

    Hell i hakkede tomater, smak til med salt og pepper. Kok i 10 minutter.

  4. Trinn 4

    Urtelokk: Kjør loff med hvitløk, urter, salt og pepper i foodprosessor til et grønt urtebrødkrumme.

  5. Trinn 5

    Legg kalkunstuingen i bunnen av en ildfast form og dekk stuingen med en pose ferdige fløtegratinerte poteter.

  6. Trinn 6

    Legg urtebrødkrumme på toppen av den ildfaste formen og stek i ovn ved 220 grader varmluft i 20 minutter til formen er lysebrun på toppen og gjennomvarm.