Hopp til innhold

Kalkungrateng med potet og urtelokk

3.6 i snitt
Tidsbruk 65 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
92 planlagt
Kalkungrateng med potet og urtelokk

Som oftest er det rester igjen etter helstekt kalkun. Her er en oppskrift til hvordan disse kan benyttes til en kalkungrateng med potet og urtelokk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kalkungrateng

400 gr
Stekt kalkun i 1 cm terninger
100 gr
Sellerirot
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
700 gr
Fløtegratinerte poteter
2 ss
Olivenolje
1 klype
Kvernet sort pepper
1 ts
Salt

Urtelokk

4 skive
Loff uten skorpe
2 fedd
Hvitløk
3 dl
Friske urter som persille, dill, gressløk eller basilikum, eller litt av hvert.
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt kalkunkjøttet i små 1 cm terninger. Brun dem i en panne med litt olivenolje i 2 minutter.

Trinn 2

Tilsett grovrevet sellerirot, gulrot og hakket løk, hvitløk, rosmarin og timian, og stek videre i to minutter.

Trinn 3

Hell i hakkede tomater, smak til med salt og pepper. Kok i 10 minutter.

Trinn 4

Urtelokk: Kjør loff med hvitløk, urter, salt og pepper i foodprosessor til et grønt urtebrødkrumme.

Trinn 5

Legg kalkunstuingen i bunnen av en ildfast form og dekk stuingen med en pose ferdige fløtegratinerte poteter.

Trinn 6

Legg urtebrødkrumme på toppen av den ildfaste formen og stek i ovn ved 220 grader varmluft i 20 minutter til formen er lysebrun på toppen og gjennomvarm.