Kalkungrateng med potet og urtelokk

Som oftest er det rester igjen etter helstekt kalkun. Her er en oppskrift til hvordan disse kan benyttes til en kalkungrateng med potet og urtelokk.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kutt kalkunkjøttet i små 1 cm terninger. Brun dem i en panne med litt olivenolje i 2 minutter.
Trinn 2
Tilsett grovrevet sellerirot, gulrot og hakket løk, hvitløk, rosmarin og timian, og stek videre i to minutter.
Trinn 3
Hell i hakkede tomater, smak til med salt og pepper. Kok i 10 minutter.
Trinn 4
Urtelokk: Kjør loff med hvitløk, urter, salt og pepper i foodprosessor til et grønt urtebrødkrumme.
Trinn 5
Legg kalkunstuingen i bunnen av en ildfast form og dekk stuingen med en pose ferdige fløtegratinerte poteter.
Trinn 6
Legg urtebrødkrumme på toppen av den ildfaste formen og stek i ovn ved 220 grader varmluft i 20 minutter til formen er lysebrun på toppen og gjennomvarm.