Kalkungrateng med potet og urtelokk
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kutt kalkunkjøttet i små 1 cm terninger. Brun dem i en panne med litt olivenolje i 2 minutter.
-
Trinn 2
Grovriv sellerirot, gulrot og hakk løk, hvitløk, rosmarin og timian. Tilsett og stek videre i to minutter.
-
Trinn 3
Hell i hakkede tomater, smak til med salt og pepper. Kok i 10 minutter.
-
Trinn 4
Urtelokk: Kjør loff med hvitløk, urter, salt og pepper i foodprosessor til et grønt urtebrødkrumme.
-
Trinn 5
Legg kalkunstuingen i bunnen av en ildfast form og dekk stuingen med en pose ferdige fløtegratinerte poteter.
-
Trinn 6
Legg urtebrødkrumme på toppen av den ildfaste formen og stek i ovn ved 220 grader varmluft i 20 minutter til formen er lysebrun på toppen og gjennomvarm.