Kalkun med brødstuffing og kremet grønnkål | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kalkun Kalkun med brødstuffing og kremet grønnkål

Kalkun med brødstuffing og kremet grønnkål

4.3 i snitt
Kalkun med brødstuffing og kremet grønnkål
Prøv denne oppskriften på saftig kalkun med brødstuffing, kremet grønnkål og timiansjy. Nydelig!

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Kalkun

1 stk
Kalkun
4 dl
Hvitvin eller eplemost
100 gr
Smør (til pensling)
2 ss
Salt
2 ts
Kvernet sort pepper
150 gr
Smør
1 l
Vann

Brødstuffing

3 dl
Stangselleri
2 dl
Løk
1.2 l
Loff uten skorpe i terninger
1 ts
Malt hvit pepper
1 ss
Finrevet sitronskall
2 ss
Hakket fersk timian (eventuelt 2 ts tørket timian)
2 stk
Egg
1.5 dl
Smør
1 ts
Salt

Kremet grønnkål

0.5 kg
Grønnkål
3 dl
Fløte
1 ts
Maizena
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Ovnsbakte pastinakker

1 kg
Pastinakk
4 fedd
Hvitløk
1 neve
Frisk timian
2 ss
Sitronsaft
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper

Kalkun- og timiansjy

2 dl
Eplemost
1 stk
Sjalottløk
2 ss
Finhakket fersk timian
1 ss
Maizena
1 l
Kraft etter stekingen
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Brødstuffing: Finhakk stangselleri og løk. Stek i smør på middels varme til mykt. Ha i loff i terninger på størrelse med en valnøtt. Smak til med salt, pepper, revet sitronskall og timian. Avkjøl og vend inn ett sammenvispet egg.

 2. Trinn 2

  Steke kalkunen: Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Tørk kalkunen godt utvendig og innvendig med kjøkkenpapir. Smelt 100 g av smøret og bland med salt og kvernet pepper. Pensle kalkunen innvendig og utvendig med smørblandingen. Fyll stuffingen i skroget på kalkunen.

 3. Trinn 3

  Stek kalkunen i 1 time med håndkleet på brystene. Fjern deretter kjøkkenhåndkleet og kast det. Fortsett steking på 200 grader på over- og undervarme i 1 time til. Etterfyll med vann hvis langpannen koker tørr.

 4. Trinn 4

  Ovnsbakt pastinakk: Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skrell pastinakken og del i båter. Ha dem i en ildfast form med olivenolje. Tilsett hele hvitløksfedd, timianstilker, salt, kvernet pepper og sitronsaft. Vend godt. Stek pastinakkene i ovnen i 30 minutter.

 5. Trinn 5

  Kremet grønnkål: Rens grønnkålen for stilk og hakk i biter, eller kjøp ferdig opphakket. Kok kålen i lettsaltet vann i 1 minutt. Avkjøl i kaldt vann. Kok opp fløte og smak til med salt og pepper. Jevn fløten med maizena utrørt i kaldt vann. Tilsett forvellet grønnkål, kok opp og kålen er klar til servering.

 6. Trinn 6

  Kalkun- og timiansjy: Sil stekekraften og skum bort fettet. Kok opp eplemost og med hakket sjalottløk. Reduser til halvparten og ha i kraften. Reduser til ca. halv væskemengde og smak til salt, pepper og finhakket timian. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann.

 7. Trinn 7

  Sjekk om kjøttet er ferdig ved å stikke en pinne eller smal kniv inn i kalkunlåret. Siver det ut klar saft er kalkunen ferdig stekt. La hvile i minst 20 minutter.

 8. Trinn 8

  Grav ut stuffingen og server som tilbehør. Skjær av lårene og ben ut brystene. Skjæres i skiver og anrett på fat. Server kalkunen sammen med kremet grønnkål, pastinakk og sjy.

TIPS

Stuffingen kan lages dagen før. Grønnkålen kan renses, kuttes og forvelles dagen før, men kremes før servering. Pastinakkene kan skrelles dagen før og oppbevares i vann i kjøleskap. Sausen må lages etter at kalkunen er stekt.

Et triks for saftige kyllingbryst: Bruk et rent kjøkkenhåndkle du kan avse: Bløt i kaldt vann, vri opp og legg på kjøkkenbenken. Skjær smør i tynne skiver. Dekk halve håndkleet med smøret. Brett håndkleet sammen slik at det dekker kalkunbrystet. Ha kalkunen på en stekerist på et stekebrett. Legg på kjøkkenhåndkledet over brystet på kalkunen.

Rørte tyttebær eller tyttebærsyltetøy smaker også fantastisk til!