Kalkunbryst med ris- og grønnsakssalat
Dette er ekte kalkunkunst – saftige skiver av kalkunbryst, servert med nøttebrunt salviesmør og kremet rissalat med friske epler og grønnsaker. Fiks ferdig på bare førtifem minutter!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 120°C. Temperer kalkunbrystet til romtemperatur. Knus hvitløk, salviestilker (1/3) og olivenolje sammen. Ha maldonsalt og kvernet sort pepper på kalkunbrystet og brun det på begge sider.
-
Trinn 2
Kok risen etter anvisning på pakken. Avkjøl. Del brokkoli og blomkål i små buketter og kok dem i lettsaltet vann. Skjær stangselleri i skiver og eple i terninger. Bland sammen grønnsaker, frukt og ris.
-
Trinn 3
Pisk fløte og bland med rømme. Smak til med kajennepepper og salt. Vend dressingen i ris- og grønnsakssalaten.
-
Trinn 4
Salviesmør: Smelt smør sammen med salviestilker (2/3) og la det bli nøttebrunt.
-
Trinn 5
Server kalkunbrystet med ris- og grønnsakssalat og salviesmør.
-
Trinn 6
Smør på salviepastaen og legg det i en ildfast form. Sett et steketermometer midt i kalunbrystet. Stek i ca. 45 minutter til kjernetemperaturen er 68°C. Ta kalkunbrystet ut og la det hvile i 10 minutter.