Kalkunbryst med ris- og grønnsakssalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kalkun Kalkunbryst med ris- og grønnsakssalat

Kalkunbryst med ris- og grønnsakssalat

4.0 i snitt
Kalkunbryst med ris- og grønnsakssalat

Dette er ekte kalkunkunst – saftige skiver av kalkunbryst, servert med nøttebrunt salviesmør og kremet rissalat med friske epler og grønnsaker. Fiks ferdig på bare førtifem minutter!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

700 gr
Kalkunbryst med skinn fersk, 600-1100g, Norsk kylling
4 fedd
Hvitløk
6 kvist
Salvie
2 dl
Middagsris, REMA 1000
0.5 stk
Brokkoli
4 stang
Stangselleri
0.3 stk
Blomkål
1 stk
Pink Lady 6pk
0.5 ts
Kajennepepper tørr, Toro
1 dl
Kremfløte
1 dl
Seterrømme, Tine
4 ss
Olivenolje, REMA 1000
50 gr
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 120°C. Temperer kalkunbrystet til romtemperatur. Knus hvitløk, salviestilker (1/3) og olivenolje sammen. Ha maldonsalt og kvernet sort pepper på kalkunbrystet og brun det på begge sider.

  2. Trinn 2

    Kok risen etter anvisning på pakken. Avkjøl. Del brokkoli og blomkål i små buketter og kok dem i lettsaltet vann. Skjær stangselleri i skiver og eple i terninger. Bland sammen grønnsaker, frukt og ris.

  3. Trinn 3

    Pisk fløte og bland med rømme. Smak til med kajennepepper og salt. Vend dressingen i ris- og grønnsakssalaten.

  4. Trinn 4

    Salviesmør: Smelt smør sammen med salviestilker (2/3) og la det bli nøttebrunt.

  5. Trinn 5

    Server kalkunbrystet med ris- og grønnsakssalat og salviesmør.

  6. Trinn 6

    Smør på salviepastaen og legg det i en ildfast form. Sett et steketermometer midt i kalunbrystet. Stek i ca. 45 minutter til kjernetemperaturen er 68°C. Ta kalkunbrystet ut og la det hvile i 10 minutter.