Lasagne med ribbe eller kalkun
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180°C. Finn frem en ildfast form. Skrell gulrot, løk, selleri, persillerøtter eller pastinakk og finhakk de i en foodprossessor eller stavmikser sammen med hvitløk.
-
Trinn 2
Finhakk stekt ribbe eller kalkunkjøtt i foodprossessoren. Brun kjøttet i en panne med litt olivenolje, og tilsett de hakkede grønnsakene, rosmarin og timian, og stek videre noen minutter. Hell i hakkede tomater. Smak til med salt og pepper og la det småkoke, mens du lager den hvite sausen.
-
Trinn 3
Hvit saus: Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt, pepper og muskat.
-
Trinn 4
Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater i to lag i en ildfast form og ha revet ost på toppen. Stek i ovn i 30 minutter.
Tips!
Dårlig tid? Bytt ut hvit saus med Crème Fraîche! Smak til med salt og pepper, og hell det i det midterste laget av lasagnen. Server gjerne med crispy salat.