Hopp til innhold

Lasagne med ribbe eller kalkun

3.2 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
20 ingredienser
76 planlagt
Lasagne med ribbe eller kalkun
Visste du at du kan lage deilig hjemmelaget lasagne med hvit saus av kjipe middagsrester? Bruk de restene du har, både kalkun, ribbe og pinnekjøtt løfter denne italienske retten til nye høyder.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kjøttsaus

1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
200 gr
Sellerirot
100 gr
Persillerot eller pastinakk
2 fedd
Hvitløk
400 gr
Stekt ribbe eller kalkun, finhakket
2 boks
Hakkede tomater
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Hvit saus

6 dl
Lettmelk
2.5 ss
Hvetemel
1.5 ss
Smør
1 ts
Muskat, revet
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Lasagneplater

250 gr
Lasagneplater fullkort

Topp med

100 gr
Revet ost

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180°C. Finn frem en ildfast form. Skrell gulrot, løk, selleri, persillerøtter eller pastinakk og finhakk de i en foodprossessor eller stavmikser sammen med hvitløk.

Trinn 2

Finhakk stekt ribbe eller kalkunkjøtt i foodprossessoren. Brun kjøttet i en panne med litt olivenolje, og tilsett de hakkede grønnsakene, rosmarin og timian, og stek videre noen minutter. Hell i hakkede tomater. Smak til med salt og pepper og la det småkoke, mens du lager den hvite sausen.

Trinn 3

Hvit saus: Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt, pepper og muskat.

Trinn 4

Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater i to lag i en ildfast form og ha revet ost på toppen. Stek i ovn i 30 minutter.

Tips!

Dårlig tid? Bytt ut hvit saus med Crème Fraîche! Smak til med salt og pepper, og hell det i det midterste laget av lasagnen. Server gjerne med crispy salat.