Lasagne bolognese

En god lasagne er en favoritt hos hele familien. I denne oppskriften på lasagne bolognese får du to tidssparetips: River du løk, selleristang og gulrot tar det kortere tid å lage sausen. Og bytt ut bechamelsaus med en enklere, hvit saus som smaker helt fantastisk.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
Trinn 1
Riv løk, selleristang og gulrot på rivjern. Sett ovnen til 200 grader, varmluft. Stek kjøttdeig i en panne med litt olje. Tilsett revet løk og gulrot. La surre fem minutter.
Trinn 2
Hell over pastasaus og vann. Kok i 5 min. Salte og pepre etter smak. Finn frem en ildfast form. Legg et lag pastaplater i bunnen. Kjøttsausen skal rekke til fire lag, så fordel saus og pastaplater. Avslutt med pastaplater.
Trinn 3
Bland creme fraîche og revet mozzarella. Smør utover øverste lag på lasagnen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 35 min. Avkjøl litt før servering.
Serveringstips
Pinsa med grønn pesto og grønn salat med tomater og basilikum.
Prøv også