Hopp til innhold

Lasagne med squash og ostesaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
19 ingredienser
2 300 planlagt
Lasagne med squash og ostesaus

Milde smaker og myk konsistens gjør dette til en middag alle vil like – også de de små.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lasagne

1 stk
Gul løk
1 stk
Squash
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Grønner linser
140 gr
Tomatpuré
2 dl
Melk
1 boks
Hermetiske tomater
1 terning
Grønnsaksbuljong
0.5 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Solsikkeolje

Ostesaus

40 gr
Hvetemel
4 dl
Melk
1 pose
Revet ostemix
9 stk
Lasagneplater
40 gr
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 220 grader. Finhakk løk og hvitløk og skjær squash i terninger.

Trinn 2

Stek løk i litt solsikkeolje til den er myk og blank, tilsett hvitløk og squash og stek litt til.

Trinn 3

Tilsett hermetiserte tomater, tomatpure, grønnsaksbuljong, melk, grønne linser og en klype sukker og kok til sausen har satt seg, ca 15 min. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Lag ostesaus ved å smelte smør i en kjele, tilsett mel og visp. Tilsett litt og litt melk mens du visper over middels varme, til du har en glatt og tyknet saus. Smak til med salt og pepper. Ta av plata og tilsett halvparten av osten.

Trinn 5

Smør en ildfast form med smør. Legg lasagneplater, rød saus ogostesaus lagvis. Avslutt med revet ost. Stek i ca 25 minutter til osten har fått en gyllen overflate.