Vegetarlasagne med sopp og linser
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og paprika i små terninger, og skjær sopp i skiver. Varm olje i en gryte.
-
Trinn 2
Tilsett sopp og la surre til den er gyllen. Ta soppen ut, og mykne løken i pannen. Tilsett hvitløk, oregano, gulrøtter og paprika. Stek under omrøring i noen minutter.
-
Trinn 3
Hell i pastasaus, sopp og linser. La putre under lokk i 10 min. Smak til med salt og pepper. Sett ovnen på 200 grader, varmluft.
-
Trinn 4
Lag ostesaus: Smelt smør i en kjele. Visp inn hvetemel og muskat. Spe med melk, og sørg for at sausen ikke har klumper. Når sausen har tyknet litt, tilsettes halvparten av osten, samt salt og pepper.
-
Trinn 5
Smør en ildfast form med olje. Legg et lag med pastaplater i bunnen. Hell på et lag grønnsakssaus, så et lag med pastaplater. Legg på et nytt lag ostesaus og pastaplater. Så et nytt lag med grønnsakssaus. Gjenta lagene. Det øverste laget skal være grønnsakssaus med litt ostesaus på toppen.
-
Trinn 6
Strø over resten av osten og sett midt i ovnen i ca. 45 minutter.