Vegetarlasagne med sopp

Denne lasagnen er den perfekte retten om du ønsker et kjøttfri måltid. Vegetarlasagnen har veldig mye god smak og er med sin fyldige soppsaus svært mettende.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Tomatsaus: Finhakk løk, og skjær selleri og gulrot i små terninger. Fres grønnsakene i en kjele med olje til de er blanke. Tilsett finhakket hvitløk og oregano. Ha tomatene i gryten. Sett på lokk, og senk temperaturen til middels varme. La sausen putre i cirka 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Trinn 2
Soppsaus: Grovhakk sopp og kvern i en kjøkkenmaskin. Stek soppen i tørr panne for å få ut fuktigheten.
Trinn 3
Tilsett olje, smør, finhakket hvitløk og terninger av squash og timian. Stek på middels varme i cirka 15 minutter. Tilsett spinat under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Trinn 4
Lag ostesausen. Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen, tilsett hvetemel og rør inn med en visp. Spe i melk og sett kjelen tilbake på platen. Visp bort alle klumper, og tilsett ost og muskat. Visp til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Trinn 5
Finn fram en ildfast form. Legg lasagneplater, tomatsaus, soppsaus og ostesaus lag for lag. Gjenta to til tre ganger. Topp lasagnen med ost, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.
TIPS
Fersk lasagne smaker ekstra godt med en enkel salat til, for eksempel spinatblader, tomater og fetaost.