Vegetarlasagne med sopp
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tomatsaus: Finhakk løk, og skjær selleri og gulrot i små terninger. Fres grønnsakene i en kjele med olje til de er blanke. Tilsett finhakket hvitløk og oregano. Ha tomatene i gryten. Sett på lokk, og senk temperaturen til middels varme. La sausen putre i cirka 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Soppsaus: Grovhakk sopp og kvern i en kjøkkenmaskin. Stek soppen i tørr panne for å få ut fuktigheten.
-
Trinn 3
Tilsett olje, smør, finhakket hvitløk og terninger av squash og timian. Stek på middels varme i cirka 15 minutter. Tilsett spinat under omrøring. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Lag ostesausen. Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen, tilsett hvetemel og rør inn med en visp. Spe i melk og sett kjelen tilbake på platen. Visp bort alle klumper, og tilsett ost og muskat. Visp til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Finn fram en ildfast form. Legg lasagneplater, tomatsaus, soppsaus og ostesaus lag for lag. Gjenta to til tre ganger. Topp lasagnen med ost, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.
TIPS
Fersk lasagne smaker ekstra godt med en enkel salat til, for eksempel spinatblader, tomater og fetaost.