Vegetarisk nøttestek | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Vegetar Vegetarisk nøttestek

Vegetarisk nøttestek

3.5 i snitt
Vegetarisk nøttestek
Prøv vår oppskrift på vegetarisk nøttestek med granateplesaus, eple- og daddelkompott og kokte aspargesbønner. En kjøttfri julemiddag som alle vil like!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Nøttestek

2 dl
Løk, hakket
2 dl
Eple, hakket
2 dl
Sellerirot
400 gr
Nøtter, grovhakkede (bland gjerne mandel, hasselnøtter og valnøtter)
1 ss
Tomatpuré
1 dl
Eplemost
1 dl
Havregryn
1 ts
Muskatnøtt, revet
3 stk
Egg
1 dl
Solsikkeolje (til steking)
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper
1 ss
Potetmel

Kokte aspargesbønner

200 gr
Aspargesbønner
2 ss
Smør
1 ts
Salt
1 dl
Vann

Granateplesaus

2 dl
Granateplekjerner
0.5 dl
Balsamicoeddik
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Eple- og daddelkompott

4 dl
Epler i terninger (uten skall og kjerner)
2 dl
Dadler i terninger
1 dl
Eplemost

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm opp ovnen til 180 grader varmluft. Finhakk eller riv løk, eple og sellerirot. Varm opp solsikkeolje i stekepannen, og fres løk, eple og sellerirot i ca. 3 minutter til løken er blank. Tilsett grovhakkede nøtter, tomatpure og eplemost. Kok sammen i 2 minutter.

  2. Trinn 2

    Avkjøl massen til den er under 50 grader. Tilsett havregryn, revet muskatnøtt, potetmel, salt og kvernet pepper. Bland inn egg.

  3. Trinn 3

    Kle brødformen med smurt bakepapir og ha i massen. Stek i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter, til farsen har stivnet.

  4. Trinn 4

    Lag granateplesaus: Bland alle ingrediensene, og smak til med salt og pepper.

  5. Trinn 5

    Rens aspargesbønner for stilker og ha i en kjele med smør, salt og vann. Kok under lokk i 3-4 minutter.

  6. Trinn 6

    Lag eple- og daddelkompott: Skjær eplene i terninger, uten skall og kjerner. Skjær dadler i terninger. Ha alle ingrediensene til kompotten i en kjele og kok til kompotten tykner. Serveres varm.

  7. Trinn 7

     

  8. Trinn 8

    Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften

TIPS!

Nøttesteken kan lages et par dager i forveien og varmes opp i 15 minutter i ovnen før servering. Sausen og kompotten kan også lages en dag i forveien.