Vegetarisk nøttestek
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm opp ovnen til 180 grader varmluft. Finhakk eller riv løk, eple og sellerirot. Varm opp solsikkeolje i stekepannen, og fres løk, eple og sellerirot i ca. 3 minutter til løken er blank. Tilsett grovhakkede nøtter, tomatpure og eplemost. Kok sammen i 2 minutter.
-
Trinn 2
Avkjøl massen til den er under 50 grader. Tilsett havregryn, revet muskatnøtt, potetmel, salt og kvernet pepper. Bland inn egg.
-
Trinn 3
Kle brødformen med smurt bakepapir og ha i massen. Stek i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter, til farsen har stivnet.
-
Trinn 4
Lag granateplesaus: Bland alle ingrediensene, og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Rens aspargesbønner for stilker og ha i en kjele med smør, salt og vann. Kok under lokk i 3-4 minutter.
-
Trinn 6
Lag eple- og daddelkompott: Skjær eplene i terninger, uten skall og kjerner. Skjær dadler i terninger. Ha alle ingrediensene til kompotten i en kjele og kok til kompotten tykner. Serveres varm.
-
Trinn 7
Serveringstips
Server nøttesteken varm i skiver med granateplesaus, kokte aspargesbønner og eple- og daddelkompott.
-
Trinn 8
Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften
TIPS!
Nøttesteken kan lages et par dager i forveien og varmes opp i 15 minutter i ovnen før servering. Sausen og kompotten kan også lages en dag i forveien.