Hopp til innhold

Vegetarisk nøttestek

3.5 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
23 ingredienser
210 planlagt
Vegetarisk nøttestek

Prøv vår oppskrift på vegetarisk nøttestek med granateplesaus, eple- og daddelkompott og kokte aspargesbønner. En kjøttfri julemiddag som alle vil like!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 dl
Løk, hakket
2 dl
Eple, hakket
2 dl
Sellerirot
400 gr
Nøtter, grovhakkede (bland gjerne mandel, hasselnøtter og valnøtter)
1 ss
Tomatpuré
1 dl
Eplemost
1 dl
Havregryn
1 ts
Muskatnøtt, revet
2 stk
Egg
1 dl
Olje (til steking og smøring av brødform)
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper

Kokte aspargesbønner

200 gr
Aspargesbønner
2 ss
Smør
1 ts
Salt
1 dl
Vann

Granateplesaus

2 dl
Granateplekjerner
0.5 dl
Balsamicoeddik
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Eple- og daddelkompott

4 dl
Epler i terninger (uten skall og kjerner)
2 dl
Dadler i terninger
1 dl
Eplemost

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp ovnen til 180 grader varmluft. Finhakk eller riv løk, eple og sellerirot. Varm opp olje i stekepannen, og fres løk, eple og sellerirot i 3 minutter. Tilsett grovhakkede nøtter, tomatpure og eplemost. Kok sammen i 2 minutter.  

Trinn 2

Avkjøl massen til den er under 50 grader. Tilsett havregryn, revet muskatnøtt, salt og kvernet pepper. Bland inn egg.

Trinn 3

Smør en brødform med solsikkeolje og ha i massen. Stek i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter, til farsen har stivnet.

Trinn 4

Lag granateplesaus: Bland alle ingrediensene, og smak til med salt og pepper. 

Trinn 5

Rens aspargesbønner for stilker og ha i en kjele med smør, salt og vann. Kok under lokk i 3-4 minutter.  

Trinn 6

Lag eple- og daddelkompott: Skjær eplene i terninger, uten skall og kjerner. Skjær dadler i terninger. Ha alle ingrediensene til kompotten i en kjele og kok til kompotten tykner. Serveres varm.

Trinn 7

Server nøttesteken varm i skiver med granateplesaus, kokte aspargesbønner og eple- og daddelkompott.

TIPS!

Nøttesteken kan lages et par dager i forveien og varmes opp i 15 minutter i ovnen før servering. Sausen og kompotten kan også lages en dag i forveien.