Potetstek med sopp og parmesan
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell potetene og riv dem på et grovt rivjern. Press ut potetsaften med hendene eller i en sil. Bland de revne potetene med salt, pepper og potetmel.
-
Trinn 2
Varm en «slipp lett» stekepanne, ca. 24 cm., med solsikkeolje på medium varme. Spre potetblandingen ut i hele stekepannen i et tynt lag. Press flatt med en stekespade. Stek potetpannekaken på medium varme i 10 min. til den får en pen brun stekeskorpe. Legg potetpannekaken på et bakepapir, med stekeskorpen ned.
-
Trinn 3
Varm stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek hakket løk, hvitløk og sopp i smøret i en panne, i 3 min. Tilsett spinat og revet parmesan. Smak til med litt salt og pepper. Spre grønnsaksblandingen over den ustekte siden av potetpannekaken og fordel jevnt utover. Rull potetpannekaken sammen som en rullekake og legg den på et stekebrett med bakepapir. Stek i 10 min. Tilsett cherrytomater, og stek i nye 10 min.
-
Trinn 4
Lag granateplevinaigrette: Rens granateple, så du sitter igjen med granat-eplekjernene. Bland med balsamicoeddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Lag smørdampet brokkoli: Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del i biter. Ha alt i en kjele med smør, salt og vann. Kok opp under lokk, og kok i 1 min.
-
Trinn 6
Del potetsteken i fire biter med en skarp brødkniv. Server med smørdampet brokkoli og granateplevinaigrette.