Potetstek med sopp og parmesan | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Potet Potetstek med sopp og parmesan

Potetstek med sopp og parmesan

3.5 i snitt
Potetstek med sopp og parmesan
Middagen trenger ikke bestå av kjøtt hver dag. Bent Stiansens potetstek smaker fantastisk – og vil imponere gjestene, enten de er vegetarianere eller ikke.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Mandelpoteter
2 ss
Potetmel
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
2 ss
Solsikkeolje
200 gr
Sjampinjong, hakket
1 stk
Løk . hakket
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Smør
200 gr
Spinat
100 gr
Parmesan, revet
1 klype
Salt og pepper

Granateplevinaigrette

1 stk
Granateple
0.5 dl
Balsamicoeddik
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Smørdampet brokkoli

1 stk
Brokkoli
1 ss
Smør
1 ts
Salt
1 dl
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell potetene og riv dem på et grovt rivjern. Press ut potetsaften med hendene eller i en sil. Bland de revne potetene med salt, pepper og potetmel.

  2. Trinn 2

    Varm en «slipp lett» stekepanne, ca. 24 cm., med solsikkeolje på medium varme. Spre potetblandingen ut i hele stekepannen i et tynt lag. Press flatt med en stekespade. Stek potetpannekaken på medium varme i 10 min. til den får en pen brun stekeskorpe. Legg potetpannekaken på et bakepapir, med stekeskorpen ned.

  3. Trinn 3

    Varm stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek hakket løk, hvitløk og sopp i smøret i en panne, i 3 min. Tilsett spinat og revet parmesan. Smak til med litt salt og pepper. Spre grønnsaksblandingen over den ustekte siden av potetpannekaken og fordel jevnt utover. Rull potetpannekaken sammen som en rullekake og legg den på et stekebrett med bakepapir. Stek i 10 min. Tilsett cherrytomater, og stek i nye 10 min.

  4. Trinn 4

    Lag granateplevinaigrette: Rens granateple, så du sitter igjen med granat-eplekjernene. Bland med balsamicoeddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

  5. Trinn 5

    Lag smørdampet brokkoli: Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del i biter. Ha alt i en kjele med smør, salt og vann. Kok opp under lokk, og kok i 1 min.

  6. Trinn 6

    Del potetsteken i fire biter med en skarp brødkniv. Server med smørdampet brokkoli og granateplevinaigrette.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.