Grønnsaksstek med brokkolisalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Grønnsakstek: Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skrell grønnsakene og del i tommelfingertykke staver. Vend i olivenolje, salt og pepper. Bak i 30 minutter til møre. Avkjøles.
-
Trinn 2
Hell oljen av de soltørkede tomatene og ta vare på oljen. Den skal brukes i brokkolisalaten. Kok opp soltørkede tomater med 0,5 dl vann, og kjør til en puré med stavmikser. Bland i maizena og hakket basilikum.
-
Trinn 3
Bland grønnsakene med puré. Legg på plastfolie og rull grønnsakene sammen til en tykk pølse – ca. 7 cm. La ligge 1 time i fryseren.
-
Trinn 4
Tranebærdressing: Grovhakk tranebær og ha i en bolle med klementinsaft og olivenolje. Smak til dressingen med salt og kvernet pepper.
-
Trinn 5
Brokkolisalat: Rens brokkoli og del i små buketter. Skrell stilken og del i 1 cm skiver. Forvell brokkolien i kokende vann – ca. 1 minutt. Avkjøl i kaldt vann. Hell av vannet og bland brokkoli i tranebærdressingen. Serveres romtemperert.
-
Trinn 6
Soppsaus: Varm en kjele med olivenolje og fres finhakket sjalottløk og hvitløk – ca. 1 minutt. Tilsett skivet sopp og fres til vannet er fordampet. Ha i hakket timian, fløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Jevne sausen med maizena utrørt i kaldt vann.
-
Trinn 7
Tin butterdeig. Kjevle ut til størrelse med et A4-ark. Ta grønnsaksrullen ut av fryseren, fjern plast og plasser den på butterdeigen. Rull sammen. Legg på stekebrett med skjøten ned. Pensle med eggeplomme og dryss med sesamfrø.
-
Trinn 8
Stek på 210 grader varmluft i 25 minutter til butterdeigen er stekt og pent brun. Steken deles i 4 og serveres med soppsaus og brokkolisalat.
Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften
TIPS
Hvis du vil skrive JUL: Rull restene av butterdeigen til en lang, tynn pølse. Pensle med eggeplomme og vend i sesamfrø. Form til bokstaver. Kan lages dagen før den skal stekes.