Grønnsaksstek med brokkolisalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Grønnsaksstek med brokkolisalat

Grønnsaksstek med brokkolisalat

3.7 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
29 ingredienser
56 planlagt
Grønnsaksstek med brokkolisalat
En grønn variant av klassikeren Biff Wellington! Denne serveres med en herlig brokkolisalat og soppsaus.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Grønnsaksstek

300 gr
Gulrøtter
300 gr
Pastinakk
300 gr
Sellerirot
0.5
Glass soltørkede tomater i olje (hell av oljen og bruk den brokkolisalaten)
2 ss
Maizena
1 potte
Basilikum
1
Pakke butterdeig
2 stk
Eggeplommer
0.5 dl
Sesamfrø
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper
0.5 dl
Vann

Brokkolisalat

2 dl
Tørkede tranebær
1 dl
Klementinsaft
1 stk
Brokkoli
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Soppsaus

1 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
200 gr
Sjampinjong eller annen sopp
1 ss
Hakket timian
3 dl
Fløte
1 ss
Sitronsaft
0.5 ts
Maizena
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Grønnsakstek: Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skrell grønnsakene og del i tommelfingertykke staver. Vend i olivenolje, salt og pepper. Bak i 30 minutter til møre. Avkjøles.

Trinn 2

Hell oljen av de soltørkede tomatene og ta vare på oljen. Den skal brukes i brokkolisalaten. Kok opp soltørkede tomater med 0,5 dl vann, og kjør til en puré med stavmikser. Bland i maizena og hakket basilikum.

Trinn 3

Bland grønnsakene med puré. Legg på plastfolie og rull grønnsakene sammen til en tykk pølse – ca. 7 cm. La ligge 1 time i fryseren.

Trinn 4

Tranebærdressing: Grovhakk tranebær og ha i en bolle med klementinsaft og olivenolje. Smak til dressingen med salt og kvernet pepper.

Trinn 5

Brokkolisalat: Rens brokkoli og del i små buketter. Skrell stilken og del i 1 cm skiver. Forvell brokkolien i kokende vann – ca. 1 minutt. Avkjøl i kaldt vann. Hell av vannet og bland brokkoli i tranebærdressingen. Serveres romtemperert.

Trinn 6

Soppsaus: Varm en kjele med olivenolje og fres finhakket sjalottløk og hvitløk – ca. 1 minutt. Tilsett skivet sopp og fres til vannet er fordampet. Ha i hakket timian, fløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Jevne sausen med maizena utrørt i kaldt vann.

Trinn 7

Tin butterdeig. Kjevle ut til størrelse med et A4-ark. Ta grønnsaksrullen ut av fryseren, fjern plast og plasser den på butterdeigen. Rull sammen. Legg på stekebrett med skjøten ned. Pensle med eggeplomme og dryss med sesamfrø.

Trinn 8

Stek på 210 grader varmluft i 25 minutter til butterdeigen er stekt og pent brun. Steken deles i 4 og serveres med soppsaus og brokkolisalat.

 

Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften

TIPS

Hvis du vil skrive JUL: Rull restene av butterdeigen til en lang, tynn pølse. Pensle med eggeplomme og vend i sesamfrø. Form til bokstaver. Kan lages dagen før den skal stekes.