Hopp til innhold

Brokkolisalat på grillen

4.8 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
130 planlagt
Brokkolisalat på grillen
Brokkolisalat har blitt en favoritt blant oss nordmenn, og passer utmerket i sammen med fetaost, blåbær og spinat. Topp det hele med en deilig vinaigrette av honning, sennep og hvitvinseddik. Du får en frisk og sommerlig salat som metter like godt alene, eller som tilbehør til grillmat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Salat

2 stk
Brokkolihoder
1 ss
Olivenolje
1 pose
Babyspinat
200 gr
Blåbær
1 neve
Mandler
150 gr
fetaost

Dressing/ vinaigrette

1 ts
Sennep
1 dl
Extra virgin olivenolje
1 neve
Persille eller kjørvel
1 ss
Flytende honning
1 ss
Hvitvinseddik
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Del brokkoli i buketter og pensle med olivenolje.

Trinn 2

Grill over middels høy varme på grillen til de blir møre.

Trinn 3

Visp eller rist sammen alle ingrediensene til dressing.

Trinn 4

Ha babyspinat, brokkoli, og mesteparten av blåbærene i en salatbolle.

Trinn 5

Hell dressingen over og bland forsiktig.

Trinn 6

Dryss over hakkede mandler, resten av blåbær og smuldre over fetaosten.