Hopp til innhold

Marokkansk blomkål og brokkolisalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
18 ingredienser
654 planlagt
Marokkansk blomkål og brokkolisalat

Marokkansk blomkål og brokkolisalat smaker godt som tilbehør til kjøtt retter, spesielt lam, eller som egen liten rett.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salat

1 stk
Blomkål
0.5 stk
Brokkoli
1 stk
Rødløk
0.2 potte
Persille
1 klype
Paprikapulver
1 boks
Kikerter
2 ss
Olivenolje
2 klype
Salt
2 klype
Pepper
3 ss
Sesamfrø

Dressing

1 ss
Sitron, presset
1 ss
Hummus
0.3 ts
Spisskummen
0.3 ts
Kajennepepper
2 ss
Vann
2 ss
Olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Honning

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt blomkål og brokkoli i små bukett er og rødløk i smale båter. Vend inn olivenolje og stek noen minutt er i en dyp stekepanne til det er knapt mørt og gjerne litt brunt i kantene.

Trinn 2

Smak til med litt salt og pepper. Visp sammen dressingen. Bland blomkål- og brokkoliblandingen med kikertene. Vend inn dressingen og topp med hakket persille, ristede sesamfrø og gjerne et dryss med paprikapulver.

Trinn 3

Server gjerne ekstra hummus ved siden av. Smaker godt som tilbehør til kjøtt rett er, spesielt lam, eller som egen liten rett . Kan serveres kald eller varm.