Klassisk falafel | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Vegetar Klassisk falafel

Klassisk falafel

4.1 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Klassisk falafel
Klassisk falafel er deilig gatemat fra Midtøsten! Kikertkakene er mettende og deilige, og passer både som middag og lunsj. Du kan bruke pitabrød, tortillawraps eller naan til å pakke inn de deilige vegetarkakene.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Falafel fra Grønne Folk
2 pk
Naanbrød
1 stk
Rødløk
4 stk
Tomater
1 stk
Agurk
1 stk
Isbergsalat

Dressing

3 dl
Yoghurt Naturell
1 ts
Sitronsaft
1 fedd
Hvitløk, presset
4 ss
Bladpersille (finhakket)
1 klype
Salt og pepper
0.25 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Bland sammen yoghurt, presset hvitløk, sukker, sitronsaft og hakket persille. Smak til med salt og pepper. Sett dressingen kjølig.

Trinn 2

Varm falafel i stekepannen, eller i ovnen på 200 grader i 5-7 min.

Trinn 3

Skjær salat og løk i strimler. Del tomater i to og skjær ut kjernene. Skjær tomater og agurk i terninger.

Trinn 4

Varm naan i ovnen som anvist på pakken.

Trinn 5

Legg en liten neve strimlet salat, løk og tomat- og agurkterninger på hvert naan. Legg 2-3 stk. falafel på til slutt og topp med dressing.