Hopp til innhold

Enchiladas med bønner og sopp

4.3 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
28 ingredienser
292 planlagt
Enchiladas med bønner og sopp

Saftig enchiladas med vegetarfyll av bønner og sopp. Sammen med grillet tomatsalsa, er dette en smaksbombe til du kan nyte til kos eller gjester.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

0.5 stk
Rødløk
0.5 stk
Gul løk
2 fedd
Hvitløk
8 stk
Store sjampinjong
1
Økologiske hvite bønner
1
Økologiske kidneybønner
4 stk
Store tomater
1 ts
Chilipulver
1 ts
Paprikapulver
2 ts
Spisskummen
1 ss
Oregano
1 ss
Rødvinseddik
200 gr
Revet ost, gjerne cheddar
1 stk
Lettrømme
0.5 stk
Rødløk
4 stk
Tortillalefser (gjerne maistortillas)
1 ss
Nøytral olje
2 ts
Salt

Grillet tomatsalsa

0.5 stk
Gul løk
1 stk
Grønn chili
2 kurv
Cherrytomater
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Syltede jalapeños
1 dl
Grønnsakskraft
1 neve
Fersk koriander
1 stk
Lime, saft
2 ss
Olivenolje
2 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Lag grillet tomatsalsa: Fjern skallet på løk og hvitløk, og del i terninger. Legg løk, hvitløk, chili og tomater i en ildfast form, og ha olivenolje over. Bak i ovnern ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Trinn 2

Bruk en blender eller stavmikser til å blande grønnsaksmiksen med grønnsakskraft, limesaft og koriander. Ett minutt er nok, det er godt at den er litt grov. Smak til med salt.

Trinn 3

Lag enchiladas: Kutt grønnsakene i terninger. Varm en panne med olje. Stek løk, hvitløk og champignoner. Tilsett bønner, tomat og alt krydderet. Bland godt sammen og la småkoke i 10 minutter.

Trinn 4

Fordel blandingen og halvparten av osten likt på lefsene. Rull sammen og legg med skjøten ned i en ildfast form. Strø resten av osten over lefsene.

Trinn 5

Stek ved 200 grader i 10-15 minutter, tilt osten er gylden og kantene på lefsene crispy.

Trinn 6

Topp enchiladas med rømme, tomatsalsa og tynne skiver rødløk.

Denne oppskriften er laget av

Reneé Fagerhøi