Sellerirotsuppe med eple og krutonger

I denne suppen kan du oppleve sellerirotens særegne sødme og eplebitenes små kick av friskhet.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sellerirotsuppe: Skrell og kutt selleriroten i små terninger. Fres hakket hvitløk sammen med sellerirotterninger i solsikkeolje i 3 minutter. Tilsett eplejuice, vann og buljongterning og kok i 20 minutter til selleriroten er mør. Tilsett kremfløte og kjør suppen med stavmikser til en glatt suppe. Smak til med salt og nykvernet pepper og evt. litt sitronsaft. Server suppen med små epleterninger og urtekrutonger.
Trinn 2
Urtekrutonger: Skjær skorpen av loffskivene og kutt dem i små terninger. Varm en stekepanne med olivenolje og stek brødterningene sammen med finhakket hvitløk og urter til de er gylne og sprø. Ha krutongene på et stykke kjøkkenpapir for å suge opp overflødig olje. Dryss over litt salt.