Sellerirotsuppe med eple og krutonger
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell og kutt sellerirot i små terninger. Fres hakket hvitløk sammen med sellerirotterninger i en gryte med solsikkeolje i 3 min. Tilsett eplejuice, vann og buljongterning og kok i 20 min. til selleriroten er mør.
-
Trinn 2
Tilsett kremfløte og kjør suppen med stavmikser til den er glatt. Smak til med salt og nykvernet pepper (og evt. litt sitronsaft).
-
Trinn 3
Lag urtekrutonger. Skjær av skorpen og kutt loffskivene i små terninger. Varm en stekepanne med olivenolje og stek brødterninger sammen med finhakket hvitløk og urter til de er gylne og sprø. Ha krutongene på et stykke kjøkkenpapir for å suge opp overflødig olje. Dryss over litt salt.
-
Trinn 4
Server suppen med små epleterninger og urtekrutonger.