Sellerirotsuppe med eple og krutonger | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Sellerirotsuppe med eple og krutonger

Sellerirotsuppe med eple og krutonger

4.8 i snitt
Sellerirotsuppe med eple og krutonger
Lag mesterkokk Bent Stiansens sellerirotsuppe. En mild, fløyelsmyk suppe med krønsj og frisk smak av epler. Perfekt som middag på kjøligere dager.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Sellerirotsuppe

2 fedd
Hvitløk
750 gr
Sellerirot
2 dl
Eplejuice
6 dl
Vann
1 terning
Kyllingbuljong
2 dl
Kremfløte
1 ts
Evt. litt sitronsaft
1 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt
1 klype
Pepper
1 stk
Eple, i terninger

Urtekrutonger

4 skive
Loff
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Hakkede friske urter (persille, gressløk og/eller timian)
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell og kutt sellerirot i små terninger. Fres hakket hvitløk sammen med sellerirotterninger i en gryte med solsikkeolje i 3 min. Tilsett eplejuice, vann og buljongterning og kok i 20 min. til selleriroten er mør.

  2. Trinn 2

    Tilsett kremfløte og kjør suppen med stavmikser til den er glatt. Smak til med salt og nykvernet pepper (og evt. litt sitronsaft).

  3. Trinn 3

    Lag urtekrutonger. Skjær av skorpen og kutt loffskivene i små terninger. Varm en stekepanne med olivenolje og stek brødterninger sammen med finhakket hvitløk og urter til de er gylne og sprø. Ha krutongene på et stykke kjøkkenpapir for å suge opp overflødig olje. Dryss over litt salt.

  4. Trinn 4

    Server suppen med små epleterninger og urtekrutonger.