Hopp til innhold

Potetsalat med eple og urter

3.9 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
523 planlagt
Potetsalat med eple og urter
En hjemmelaget potetsalat passer på perfekt på koldtbordet eller til grillmiddagen. Et tradisjonelt tilbehør som er enkelt å lage.

Antall personer

10 voksne
0 barn

Ingredienser

2 ss
Sitronsaft
800 gr
Amandinepoteter eller nypoteter
0.5 boks
Crème fraîche
2 ss
Majones
2 stang
Vårløk
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Rødløk 4-pk
4 ss
Frisk gressløk
2 neve
Frisk basilikum
1 stk
Grønt eple
1 klype
Nykvernet pepper
2 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Vask potetene i kaldt vann. Du trenger ikke skrelle dem siden skallet er så tynt. Kutt potetene i 2 x 2 cm terninger og kok dem møre. Hell av vannet og avkjøl potetene i 20 min.

Trinn 2

Rør sammen creme fraiche og majones i en stor bolle. Rør inn finrevet sitronskall. Finhakk vårløk, hvitløk, rødløk, gressløk og basilikum og vend inn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Trinn 3

Skrell eplet og fjern skrotten. Kutt eplet i små biter og ha i dressingen sammen med potetene.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/