Smashet potetsalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag grønn pesto: Varm en tørr stekepanne og rist solsikkekjerner til de er gylne. Kjør alle pesto-ingrediensene med stavmikser i en beholder til en tykk paste.
-
Trinn 2
Lag aioli: Kjør alle ingrediensene, bortsett fra oljen, sammen med stavmikser i en beholder. Spe med litt og litt olje, mens du bruker stavmikseren. Da får du en kremet og tykk aioli.
-
Trinn 3
Kok poteter i saltet vann til de er møre helt igjennom. Se pakken for koketid. La potetene renne godt av seg, slik at de er helt tørre.
-
Trinn 4
Varm en stekepanne med nøytral olje, press potetene hardt ned i pannen slik at de sprekker opp og blir flate. Stek i cirka 2 min på hver side til de er sprø og gylne. Topp potetene med pesto, aioli, revet parmesan og ristede solsikkekjerner.
Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi.