Hopp til innhold

Smashet potetsalat

5.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
20 ingredienser
Smashet potetsalat
Lag en nydelig hjemmelaget smashet potetsalat av nypoteter, med grønn pesto og aioli. Perfekt tilbehør til kylling, eller grillmat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Nypoteter (små)
2 ss
Salt
3 ss
Nøytral olje
20 gr
Revet parmesan
20 gr
Solsikkekjerner (ristede)

Grønn pesto

1 potte
Basilikum
1 pose
Ruccula
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Salt
80 gr
Revet parmesan
2 dl
Olivenolje
80 gr
Solsikkekjerner (ristede)

Aioli

1 stk
Egg
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Dijon sennep
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Sitronsaft
1 ts
Salt
0.5 ts
Cayennepepper
3 dl
Nøytral olje

Slik gjør du

Trinn 1

Lag grønn pesto: Varm en tørr stekepanne og rist solsikkekjerner til de er gylne. Kjør alle pesto-ingrediensene med stavmikser i en beholder til en tykk paste.

Trinn 2

Lag aioli: Kjør alle ingrediensene, bortsett fra oljen, sammen med stavmikser i en beholder. Spe med litt og litt olje, mens du bruker stavmikseren. Da får du en kremet og tykk aioli.

Trinn 3

Kok poteter i saltet vann til de er møre helt igjennom. Se pakken for koketid. La potetene renne godt av seg, slik at de er helt tørre.

Trinn 4

Varm en stekepanne med nøytral olje, press potetene hardt ned i pannen slik at de sprekker opp og blir flate. Stek i cirka 2 min på hver side til de er sprø og gylne. Topp potetene med pesto, aioli, revet parmesan og ristede solsikkekjerner.

 

Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi.