Smashet potetsalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Smashet potetsalat

3.2 i snitt
Smashet potetsalat
Lag en nydelig hjemmelaget smashet potetsalat av nypoteter, med grønn pesto og aioli. Perfekt tilbehør til kylling, eller grillmat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Nypoteter (små)
2 ss
Salt
3 ss
Nøytral olje
20 gr
Revet parmesan
20 gr
Solsikkekjerner (ristede)

Grønn pesto

1 potte
Basilikum
1 pose
Ruccula
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Salt
80 gr
Revet parmesan
2 dl
Olivenolje
80 gr
Solsikkekjerner (ristede)

Aioli

1 stk
Egg
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Dijon sennep
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Sitronsaft
1 ts
Salt
0.5 ts
Cayennepepper
3 dl
Nøytral olje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag grønn pesto: Varm en tørr stekepanne og rist solsikkekjerner til de er gylne. Kjør alle pesto-ingrediensene med stavmikser i en beholder til en tykk paste.

  2. Trinn 2

    Lag aioli: Kjør alle ingrediensene, bortsett fra oljen, sammen med stavmikser i en beholder. Spe med litt og litt olje, mens du bruker stavmikseren. Da får du en kremet og tykk aioli.

  3. Trinn 3

    Kok poteter i saltet vann til de er møre helt igjennom. Se pakken for koketid. La potetene renne godt av seg, slik at de er helt tørre.

  4. Trinn 4

    Varm en stekepanne med nøytral olje, press potetene hardt ned i pannen slik at de sprekker opp og blir flate. Stek i cirka 2 min på hver side til de er sprø og gylne. Topp potetene med pesto, aioli, revet parmesan og ristede solsikkekjerner.

     

    Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi.