Potetsalat med soltørket tomat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok potetene i lettsaltet vann i 15 til 20 minutter, til de er møre. Skjær soltørkede tomater i strimler og selleristenger i små biter (bruk soltørkede tomater på olje – bruker du tørre soltørkede tomater, la dem koke med potetene det siste minuttet).
-
Trinn 2
Finhakk persille, hvitløk og gjerne noen av bladene fra selleristengene. Bland med finrevet sitronskall.
-
Trinn 3
Når potetene er ferdige, hell av vannet. Del dem i to eller fire mens de fortsatt er varme. Bland med halvparten av persilleblandingen, selleri, soltørket tomat, olivenolje, presset sitron og sennep. La avkjøle til romtemperatur.
-
Trinn 4
Vend flere ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Dryss over resten av persilleblandingen. Skjær reddikene i tynne skiver med en mandolin eller en potetskreller og dryss over før servering.