Potetsalat med soltørket tomat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Potetsalat med soltørket tomat

Potetsalat med soltørket tomat

3.6 i snitt
Potetsalat med soltørket tomat
Hjemmelaget potetsalat med sennep er godt til både grillmat og spekemat. Denne inneholder soltørket tomat og passer perfekt til grillfesten. Husk! Når du blander potetsalaten mens potetene fortsatt er varme, trekker de til seg den deilige smaken av urter og krydder.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sitron, saften
1 kg
Nypoteter
5 stk
Reddiker
2 ts
Dijonsennep
40 gr
Soltørkede tomater i olje
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Grov søt sennep
1 ss
Finhakket bladpersille
4 stang
Stangselleri
1 klype
Salt
1 dl
Olivenolje
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok potetene i lettsaltet vann i 15 til 20 minutter, til de er møre. Skjær soltørkede tomater i strimler og selleristenger i små biter (bruk soltørkede tomater på olje – bruker du tørre soltørkede tomater, la dem koke med potetene det siste minuttet).

  2. Trinn 2

    Finhakk persille, hvitløk og gjerne noen av bladene fra selleristengene. Bland med finrevet sitronskall.

  3. Trinn 3

    Når potetene er ferdige, hell av vannet. Del dem i to eller fire mens de fortsatt er varme. Bland med halvparten av persilleblandingen, selleri, soltørket tomat, olivenolje, presset sitron og sennep. La avkjøle til romtemperatur.

  4. Trinn 4

    Vend flere ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Dryss over resten av persilleblandingen. Skjær reddikene i tynne skiver med en mandolin eller en potetskreller og dryss over før servering.