Hopp til innhold

Bønne- og linsegryte med tomat

3.4 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
469 planlagt
Bønne- og linsegryte med tomat

En sterk og smakfull vegetargryte som gjør at du aldri savner fisk eller kjøtt. Hemmeligheten er å bruke urter – og chili.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Gryte

1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
300 gr
Gulrot
1 boks
Hakkede tomater
1.5 terning
Grønnsaksbuljong
570 gr
Store hvite bønner
580 gr
Røde linser
0.3 ts
Kajennepepper
1 ss
Olivenolje
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Pepper
0.5 ss
Hvitvinseddik

Topp med

1 potte
Basilikum
1 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk chili, hvitløk, løk og gulrøtter. Varm opp olivenoljen i en vid kasserolle og tilsett chili, hvitløk, løk og kajennepepper (vent med gulrøttene). Ha i tomater, vann og grønnsaksbuljong. Ha på lokk og la koke i 20 minutter.

Trinn 2

Tilsett gulrøtter, avsilte og skylte linser og bønner og kok videre i 5 minutter. Smak til med hvitvinseddik og pepper. Topp med god olivenolje og rikelig med frisk grovrevet basilikum.

Server gjerne med brød og Apetina-ost eller revet parmesan.