Bønne- og linsegryte med tomat
En sterk og smakfull vegetargryte som gjør at du aldri savner fisk eller kjøtt. Hemmeligheten er å bruke urter – og chili.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finhakk chili, hvitløk, løk og gulrøtter. Varm opp olivenoljen i en vid kasserolle og tilsett chili, hvitløk, løk og kajennepepper (vent med gulrøttene). Ha i tomater, vann og grønnsaksbuljong. Ha på lokk og la koke i 20 minutter.
-
Trinn 2
Tilsett gulrøtter, avsilte og skylte linser og bønner og kok videre i 5 minutter. Smak til med hvitvinseddik og pepper. Topp med god olivenolje og rikelig med frisk grovrevet basilikum.
Server gjerne med brød og Apetina-ost eller revet parmesan.
Prøv også