Boeuf Bourguignon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Ytrefilet Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

4.0 i snitt
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon har sin opprinnelse fra regionen Bourgogne, som gjerne omtales som Frankrikes kulinariske sentrum. I denne kraftige kjøttgryten er vin en sentral ingrediens, som får frem de gode smakene.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Storfekjøtt (høyrygg eller bog u/bein)
1 stk
Laurbærblad
1 ts
Tørket timian
10 stk
Sjalottløk
2 stk
Gulrøtter
200 gr
Fersk sjampinjong
150 gr
Bacon i terninger
1 neve
Frisk timian
2 ss
Smør
1 terning
3 dl kjøttkraft eller vann + 1 stk. buljongterning
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
4 dl
Rødvin (eller vann)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kutt kjøttet i terninger (4×4 cm). Brun det godt i varm stekepanne med smør i små porsjoner. Ha kjøttet over i en gryte og krydre med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Rens sjalottløk og brun dem litt i pannen. Små kan brukes hele, store kan deles i to på langs. Sett dem til side.

  3. Trinn 3

    Hell kraft og vin i gryten med kjøttet. Tilsett laurbærblad og timian, og kok opp. Senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 1 1⁄2 time.

  4. Trinn 4

    Kutt gulrøtter i biter og sjampinjong i båter. Ha gulrøtter og sjalottløk i gryta og la det trekke i ytterligere 30 minutter.

    Brun sjampinjong og bacon i en varm stekepanne. Ha det over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

    Topp med hakket timian.

Server gjerne med potetstappe.