Hopp til innhold

Boeuf Bourguignon

4.0 i snitt
Tidsbruk 140 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
470 planlagt
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon har sin opprinnelse fra regionen Bourgogne, som gjerne omtales som Frankrikes kulinariske sentrum. Vin er en sentral ingrediens i denne deilige retten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Storfekjøtt (høyrygg eller bog u/bein)
1 stk
Laurbærblad
1 ts
Tørket timian
10 stk
Sjalottløk
2 stk
Gulrøtter
200 gr
Fersk sjampinjong
150 gr
Bacon i terninger
1 neve
Frisk timian
2 ss
Smør
1 terning
3 dl kjøttkraft eller vann + 1 stk. buljongterning
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
4 dl
Rødvin (eller vann)

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt kjøttet i terninger (4×4 cm). Brun det godt i varm stekepanne med smør i små porsjoner. Ha kjøttet over i en gryte og krydre med salt og pepper.

Trinn 2

Rens sjalottløk og brun dem litt i pannen. Små kan brukes hele, store kan deles i to på langs. Sett dem til side.

Trinn 3

Hell kraft og vin i gryten med kjøttet. Tilsett laurbærblad og timian, og kok opp. Senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 1 1⁄2 time.

Trinn 4

Kutt gulrøtter i biter og sjampinjong i båter. Ha gulrøtter og sjalottløk i gryta og la det trekke i ytterligere 30 minutter.

Brun sjampinjong og bacon i en varm stekepanne. Ha det over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Topp med hakket timian.

Server gjerne med potetstappe.