Boeuf Bourguignon
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kutt kjøttet i terninger (4×4 cm). Brun det godt i varm stekepanne med smør i små porsjoner. Ha kjøttet over i en gryte og krydre med salt og pepper.
-
Trinn 2
Rens sjalottløk og brun dem litt i pannen. Små kan brukes hele, store kan deles i to på langs. Sett dem til side.
-
Trinn 3
Hell kraft og vin i gryten med kjøttet. Tilsett laurbærblad og timian, og kok opp. Senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 1 1⁄2 time.
-
Trinn 4
Kutt gulrøtter i biter og sjampinjong i båter. Ha gulrøtter og sjalottløk i gryta og la det trekke i ytterligere 30 minutter.
Brun sjampinjong og bacon i en varm stekepanne. Ha det over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Topp med hakket timian.
Server gjerne med potetstappe.