Koreansk taco med kimchi | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Ytrefilet Koreansk taco med kimchi

Koreansk taco med kimchi

3.9 i snitt
Koreansk taco med kimchi
Ønsker du en vri på tacoen? Prøv Koreansk taco med kimchi! Strimlet biff med asiatiske smaker serveres i salatwraps og nytes.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Ytrefilet eller entrecote av storfe
1 stk
Pære
2 stk
Hjertesalat
1 ss
Chilisaus (til topping)
4 ss
Sesamfrø

Marinade

1 dl
Soyasaus
3 fedd
Hvitløk (finhakket)
1 stk
Sjalottløk
4 ss
Sesamfrø
4 ss
Hakket koriander
2 ss
Flytende honning
1 dl
Solsikkeolje

Kimchi

0.5 stk
Kinakål
1 stk
Gulrot
1 fedd
Hvitløk, finrevet
1 ss
Ingefær, finrevet
1 ss
Chilisaus
2.5 dl
Vann
2 ss
Salt
1 ss
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skjær kjøttet i tynne skiver. Bank kjøttet forsiktig med en kjøtthammer eller hammer, slik at skivene blir litt tynnere. Legg utover et brett.

  2. Trinn 2

    Kjør pæren til puré i en blender. Pensle kjøttskivene med puréen på begge sider og la stå i minst 15 minutter.

  3. Trinn 3

    Lag marinaden ved å blande alle ingrediensene. Legg kjøtt og marinade i en bolle. Bland godt. La stå i 30 minutter. Tørk marinaden av kjøttet med kjøkkenpapir og stek kjøttet på høy varme i litt nøytral olje i noen minutter. Hold kjøttet varmt under folie.

  4. Trinn 4

    Lag kimchi: Kok opp vann, sukker og salt. Kjøl ned. Legg strimlet kål og strimlet gulrot i vannet og la ligge i cirka 30 minutter. Sil av vannet, skyll og press ut væsken. Bland med chilisaus, finrevet ingefær og finrevet hvitløk. Oppbevar tildekket i kjøleskap.

  5. Trinn 5

    Fyll salatblad med kjøtt. Strø over sesamfrø og ta på chilisaus og kimchi etter ønske.

TIPS!

For en mildere kimchi, kan du bruke ketchup og bittelitt chilisaus.