Hopp til innhold

Koreansk taco med kimchi

3.7 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
20 ingredienser
538 planlagt
Koreansk taco med kimchi

Ønsker du en vri på tacoen? Prøv Koreansk taco med kimchi! Strimlet biff med asiatiske smaker serveres i salatwraps og nytes.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Ytrefilet eller entrecote av storfe
1 stk
Pære
2 stk
Hjertesalat
1 ss
Chilisaus (til topping)
4 ss
Sesamfrø

Marinade

1 dl
Soyasaus
3 fedd
Hvitløk (finhakket)
1 stk
Sjalottløk
4 ss
Sesamfrø
4 ss
Hakket koriander
2 ss
Flytende honning
1 dl
Solsikkeolje

Kimchi

0.5 stk
Kinakål
1 stk
Gulrot
1 fedd
Hvitløk, finrevet
1 ss
Ingefær, finrevet
1 ss
Chilisaus
2.5 dl
Vann
2 ss
Salt
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i tynne skiver. Bank kjøttet forsiktig med en kjøtthammer eller hammer, slik at skivene blir litt tynnere. Legg utover et brett.

Trinn 2

Kjør pæren til puré i en blender. Pensle kjøttskivene med puréen på begge sider og la stå i minst 15 minutter.

Trinn 3

Lag marinaden ved å blande alle ingrediensene. Legg kjøtt og marinade i en bolle. Bland godt. La stå i 30 minutter. Tørk marinaden av kjøttet med kjøkkenpapir og stek kjøttet på høy varme i litt nøytral olje i noen minutter. Hold kjøttet varmt under folie.

Trinn 4

Lag kimchi: Kok opp vann, sukker og salt. Kjøl ned. Legg strimlet kål og strimlet gulrot i vannet og la ligge i cirka 30 minutter. Sil av vannet, skyll og press ut væsken. Bland med chilisaus, finrevet ingefær og finrevet hvitløk. Oppbevar tildekket i kjøleskap.

Trinn 5

Fyll salatblad med kjøtt. Strø over sesamfrø og ta på chilisaus og kimchi etter ønske.

TIPS!

For en mildere kimchi, kan du bruke ketchup og bittelitt chilisaus.