Koreansk taco med kimchi
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær kjøttet i tynne skiver. Bank kjøttet forsiktig med en kjøtthammer eller hammer, slik at skivene blir litt tynnere. Legg utover et brett.
-
Trinn 2
Kjør pæren til puré i en blender. Pensle kjøttskivene med puréen på begge sider og la stå i minst 15 minutter.
-
Trinn 3
Lag marinaden ved å blande alle ingrediensene. Legg kjøtt og marinade i en bolle. Bland godt. La stå i 30 minutter. Tørk marinaden av kjøttet med kjøkkenpapir og stek kjøttet på høy varme i litt nøytral olje i noen minutter. Hold kjøttet varmt under folie.
-
Trinn 4
Lag kimchi: Kok opp vann, sukker og salt. Kjøl ned. Legg strimlet kål og strimlet gulrot i vannet og la ligge i cirka 30 minutter. Sil av vannet, skyll og press ut væsken. Bland med chilisaus, finrevet ingefær og finrevet hvitløk. Oppbevar tildekket i kjøleskap.
-
Trinn 5
Fyll salatblad med kjøtt. Strø over sesamfrø og ta på chilisaus og kimchi etter ønske.
TIPS!
For en mildere kimchi, kan du bruke ketchup og bittelitt chilisaus.