Hopp til innhold

Asiatisk biffsalat

5.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
177 planlagt
Asiatisk biffsalat

Skiver av grillet ytrefilet topper deilige asiatiske smaker og gjør dette til en middagssalat utenom det vanlige.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ytrefilet

200 gr
Storfe ytrefilet
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Salat

1 stk
Hjertesalat
0.5 stk
Agurk
1 pose
Babyspinat
2 stang
Vårløk
0.5 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
10 gr
Fersk ingefær
6 kvist
Frisk koriander
1 ss
Sesamfrø

Dressing

1 stk
Rød chili
4 ss
Soyasaus
3 ss
Brunt sukker
1 ss
Fiskesaus
4 ss
Presset limesaft

Slik gjør du

Trinn 1

Gni kjøttet inn med salt og nykvernet sort pepper. Svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten.

Trinn 2

Riv hjertesalaten, kutt agurk i skiver, vårløk i tynne ringer og rødløk i strimler. Høvle gulrot og riv ingefær. Bland forsiktig ingrediensene i en bolle sammen med hakket koriander og sesamfrø.

Trinn 3

Skjær biffen i tynne skiver og legg over salaten. Hell dressingen over kjøttet og server.