Asiatisk biffsalat
Skiver av grillet ytrefilet topper deilige asiatiske smaker og gjør dette til en middagssalat utenom det vanlige.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Gni kjøttet inn med salt og nykvernet sort pepper. Svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten.
-
Trinn 2
Riv hjertesalaten, kutt agurk i skiver, vårløk i tynne ringer og rødløk i strimler. Høvle gulrot og riv ingefær. Bland forsiktig ingrediensene i en bolle sammen med hakket koriander og sesamfrø.
-
Trinn 3
Skjær biffen i tynne skiver og legg over salaten. Hell dressingen over kjøttet og server.