Høstgryte med oksehøyrygg og poteter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del oksehøyryggen i 2-3 cm terninger, salte og pepre dem. Varm en bred kjele eller jerngryte med solsikkeolje. Brun kjøttet i gryten på begge sider, salte, pepre og tilsett tomatpure. Ha i eplemost (eller rødvin) og vann, og kok i 1 time.
-
Trinn 2
Fløtegratinerte poteter: Varm ovnen til 220 grader varmluft. Skrell potetene og kutt dem i 3-4 millimeter tykke skiver. Ha dem i en kjele sammen med fløte, melk, hakket løk, hvitløk, salat og pepper. Kok opp og kok i fem minutter. Ha alt over i en ildfast form og dryss med revet ost. Sett formen i ovnen ved 220 grader og stek i 20 minutter til osten er gyllen og potetene møre.
-
Trinn 3
Rens og skrell alle grønnsakene og del dem i 1-2 cm terninger. Fres grønnsakene i 3 minutter med urter og hele hvitløkfedd med skallet på. Ha de freste grønnsakene i kjøttgryten og kok i en halv time.
-
Trinn 4
Tilsett kokte bønner og kok i enda 15 minutter. Smak til gryten med evnt. mer salt og pepper og server med et persilledryss og fløtegratinerte poteter.