Høstgryte med oksehøyrygg og poteter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Høstgryte med oksehøyrygg og poteter

Høstgryte med oksehøyrygg og poteter

3.7 i snitt
Høstgryte med oksehøyrygg og poteter
Smakfull høstgryte med oksehøyrygg og fløtegratinerte poteter. Her kan du virkelig sette det meste av den norske mathøsten på bordet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Høstgryte med oksehøyrygg

2 ss
Tomatpure
2 dl
Eplemost (eller rødvin)
2 stk
Gulrøtter
0.5 stk
Sellerirot
2 ss
Timian, fersk
2 stk
Løk, grovhakket
10 fedd
Hvitløk
1 ss
Rosmarin, fersk
2 boks
Røde bønner
0.5 potte
Persille
2 ss
Solsikkeolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
4 dl
Vann

Fløtegratinerte poteter

800 gr
Poteter
2 fedd
Hvitløk, finhakket
2 dl
Fløte
1 stk
Løk, finhakket
1 dl
Melk
100 gr
Gulost, revet
1.5 ts
Salt
1 ts
Hvit pepper, malt
0.8 kg
Oksehøyrygg

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del oksehøyryggen i 2-3 cm terninger, salte og pepre dem. Varm en bred kjele eller jerngryte med solsikkeolje. Brun kjøttet i gryten på begge sider, salte, pepre og tilsett tomatpure. Ha i eplemost (eller rødvin) og vann, og kok i 1 time.

  2. Trinn 2

    Fløtegratinerte poteter: Varm ovnen til 220 grader varmluft. Skrell potetene og kutt dem i 3-4 millimeter tykke skiver. Ha dem i en kjele sammen med fløte, melk, hakket løk, hvitløk, salat og pepper. Kok opp og kok i fem minutter. Ha alt over i en ildfast form og dryss med revet ost. Sett formen i ovnen ved 220 grader og stek i 20 minutter til osten er gyllen og potetene møre.

  3. Trinn 3

    Rens og skrell alle grønnsakene og del dem i 1-2 cm terninger. Fres grønnsakene i 3 minutter med urter og hele hvitløkfedd med skallet på. Ha de freste grønnsakene i kjøttgryten og kok i en halv time.

  4. Trinn 4

    Tilsett kokte bønner og kok i enda 15 minutter. Smak til gryten med evnt. mer salt og pepper og server med et persilledryss og fløtegratinerte poteter.