Lammekjøtt i dillsaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Bind sammen dillstilkene med hyssing til en bunt og kok med kjøttet, laurbærblad og pepperkorn i ca. 1 time.
-
Trinn 2
Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Skrell grønnsakene, kutt dem i passe biter og ha i gryten. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt. La det hele småkoke i ca. 15–20 min på middels varme. Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål. Spar den til du skal lage sausen.
-
Trinn 3
Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel og spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, nykvernet pepper og fløte.
-
Trinn 4
Ha i kjøtt, grønnsaker og hakket dill, kok opp og smak til. Server.
Server med kokte poteter.