Hopp til innhold

Lammekjøtt i dillsaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
37 planlagt
Lammekjøtt i dillsaus
En herlig og varmende høstrett som gjerne kan serveres til middagsgjester. Retten lages på samme måte som lammefrikassé, men sausen får en frisk, karakteristisk smak av dill.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Lammekjøtt

1.2 kg
Lammekjøtt, uten ben (Sesongvare)
1 stk
Laurbærblad
10 stk
Hele sorte pepperkorn
0.5 potte
Dill
1.5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ts
Salt

Grønnsaker

1 stk
Løk
1 stk
Liten sellerirot
0.5 stk
Purre

Saus

2 dl
Fløte
0.5 potte
Finhakket dill
50 gr
Smør
50 gr
Mel
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Bind sammen dillstilkene med hyssing til en bunt og kok med kjøttet, laurbærblad og pepperkorn i ca. 1 time.

Trinn 2

Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Skrell grønnsakene, kutt dem i passe biter og ha i gryten. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt. La det hele småkoke i ca. 15–20 min på middels varme. Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål. Spar den til du skal lage sausen.

Trinn 3

Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel og spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, nykvernet pepper og fløte.

Trinn 4

Ha i kjøtt, grønnsaker og hakket dill, kok opp og smak til. Server.

Server med kokte poteter.