Hopp til innhold

Reinsdyrstek med kremet rosenkål

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
11 ingredienser
124 planlagt
Reinsdyrstek med kremet rosenkål

Rudolf er rød på midten. Den herlige reinsdyrsteken blir i hvert fall aller saftigst om du passer godt på kjernetemperaturen og lar kjøttet hvile litt før serveringen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 dl
Crème fraîche Tine
1 stk
Viddas reinsdyrstek ca 1 kg frossen
500 gr
Poteter
1 pose
Rosenkål frossen REMA 1000
1 stk
Løk
200 gr
Champignon
2 dl
Grønnsaksbuljong
90 gr
Tyttebærsyltetøy REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
2 ts
Timian, tørket
3 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Kok potetene. Ha godt med salt, pepper og timian på steken og brun den i en panne med 1/3 av smøret.

Trinn 2

Del rosenkål i to og sopp i båter. Stek grønnsakene i resten av smøret sammen med finhakket løk og hvitløk. Hell over buljong og Crème Fraîche. Kok opp og la det koke til det så smått begynner å tykne, ca. 5 minutter. Smak til med timian, salt og pepper. Skjær steken i skiver og server med braisert rosenkål, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

Trinn 3

Legg den i ildfast form, ha i steketermometer og stek i ovn til kjernetemperaturen er 55°C. Ta steken ut og la den hvile i ca. 10 minutter.

Rognebærgele er også godt følge.