Reinsdyrstek med kremet rosenkål
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tips før du begynner
Sjekk ut vår guide “Tilberedning av reinsdyrkjøtt: Alt du trenger å vite” for tips, porsjonsbergening og serveringsforslag -
Trinn 2
Sett ovnen på 170°C. Kok potetene. Ha godt med salt, pepper og timian på steken og brun den i en panne med 1/3 av smøret.
-
Trinn 3
Legg den i ildfast form, ha i steketermometer og stek i ovn til kjernetemperaturen er 55°C (ca. 1,5 timer). Ta steken ut og la den hvile i ca. 10 minutter.
-
Trinn 4
Del rosenkål i to og sopp i båter. Stek grønnsakene i resten av smøret sammen med finhakket løk og hvitløk. Hell over buljong og Crème Fraîche. Kok opp og la det koke til det så smått begynner å tykne, ca. 5 minutter. Smak til med timian, salt og pepper.
-
Trinn 5
Skjær steken i skiver og server med braisert rosenkål, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften