Reinsdyrstek med kremet rosenkål | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Reinsdyrstek med kremet rosenkål

3.5 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
12 ingredienser
124 planlagt
Reinsdyrstek med kremet rosenkål
Rudolf er rød på midten. Den herlige reinsdyrsteken blir i hvert fall aller saftigst om du passer godt på kjernetemperaturen og lar kjøttet hvile litt før serveringen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 dl
Crème fraîche Tine
800 gr
Reinsdyrstek
500 gr
Poteter
400 gr
Rosenkål
1 stk
Løk
200 gr
Champignon
0.5 terning
Grønnsaksbuljong
90 gr
Tyttebærsyltetøy REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
2 ts
Timian, tørket
3 ss
Smør
2 dl
Vann (til buljong)

Slik gjør du

Trinn 1

 

Trinn 2

Sett ovnen på 170°C. Kok potetene. Ha godt med salt, pepper og timian på steken og brun den i en panne med 1/3 av smøret.

Trinn 3

Legg den i ildfast form, ha i steketermometer og stek i ovn til kjernetemperaturen er 55°C (ca. 1,5 timer). Ta steken ut og la den hvile i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Del rosenkål i to og sopp i båter. Stek grønnsakene i resten av smøret sammen med finhakket løk og hvitløk. Hell over buljong og Crème Fraîche. Kok opp og la det koke til det så smått begynner å tykne, ca. 5 minutter. Smak til med timian, salt og pepper.

Trinn 5

Skjær steken i skiver og server med braisert rosenkål, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

 

Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften