Hopp til innhold

Grytestekt reinsdyr med rosenkål

Ingen vurderinger
Tidsbruk 80 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
23 ingredienser
100 planlagt
Grytestekt reinsdyr med rosenkål

Vinterens beste råvarer samlet i en rett.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Reinsdyrstek

1 kg
Reinsdyrstek
1 ss
Hakket timian
0.5 ss
Hakkede einebær
2 ss
Tyttebærsyltetøy
1 dl
Hvitvin
2.5 dl
Fløte
0.5 ss
Maizena
2 klype
Salt
2 klype
Pepper
0.3 dl
Solsikkeolje
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smørstekt rosenkål

0.5 kg
Rosenkål
100 gr
Bacon i terninger
1 stk
Løk
50 gr
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Ristede persillerøtter

0.5 kg
Persillerot
0.5 neve
Hakket persille
0.3 dl
Solsikkeolje
50 gr
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ta steken ut av kraften og la den hvile i 10 minutter. Pakk den i aluminiumsfolie og et håndkle, da kan den holdes varm i 1–2 timer. Ved servering kan kjøttet varmes i ovnen ved 200°C i 5 minutter før det skjæres i skiver. Sil kraften og kok opp. Jevn den med maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med evt. mer salt og pepper.

Trinn 2

Krydre steken med salt og pepper og brun den i olje i en jerngryte. Tilsett hakket timian, hakkede einebær, tyttebærsyltetøy, hvitvin, vann og fløte. Kok opp og sett et steketermometer i steken. Sett gryten i ovnen og stek ved 200°C i ca. 40–50 minutter, til kjernetemperaturen er 55°C.

Trinn 3

Smørstekt rosenkål: Rens kålen for løse blader og del hver rosenkål i to. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok rosenkålen i ca. 5 minutter til den er mør. Avkjøl i iskaldt vann. Stek bacon gyllent i smøret sammen med finhakket løk. Tilsett rosenkål og la kålen surre i baconsmøret i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Ristede persillerøtter: Skrell røttene og del dem i staver. Stek dem på middels varme i olje og smør i 15 minutter til de er møre. Krydre med salt og pepper og tilsett hakket persille når de er ferdige.

Kjøttet kan stekes opp til 2 timer før servering.