Grytestekt reinsdyr med rosenkål
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Krydre steken med salt og pepper og brun den i olje i en jerngryte. Tilsett hakket timian, hakkede einebær, tyttebærsyltetøy, hvitvin, vann og fløte. Kok opp og sett et steketermometer i steken. Sett gryten i ovnen og stek ved 200°C i ca. 40–50 minutter, til kjernetemperaturen er 55°C.
-
Trinn 2
Ta steken ut av kraften og la den hvile i 10 minutter. Pakk den i aluminiumsfolie og et håndkle, da kan den holdes varm i 1–2 timer. Ved servering kan kjøttet varmes i ovnen ved 200°C i 5 minutter før det skjæres i skiver. Sil kraften og kok opp. Jevn den med maizena utrørt i kaldt vann. Smak til med evt. mer salt og pepper.
-
Trinn 3
Smørstekt rosenkål: Rens kålen for løse blader og del hver rosenkål i to. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok rosenkålen i ca. 5 minutter til den er mør. Avkjøl i iskaldt vann. Stek bacon gyllent i smøret sammen med finhakket løk. Tilsett rosenkål og la kålen surre i baconsmøret i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Ristede persillerøtter: Skrell røttene og del dem i staver. Stek dem på middels varme i olje og smør i 15 minutter til de er møre. Krydre med salt og pepper og tilsett hakket persille når de er ferdige.
Kjøttet kan stekes opp til 2 timer før servering.