Hopp til innhold

Viltgryte med epler og selleri

4.5 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
49 planlagt
Viltgryte med epler og selleri
Friske epler tilfører syrlighet og friskhet til denne rike viltgryten.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Reinsdyrkjøtt

600 gr
Reinsdyrskav
0.3 ts
Knust einebær
0.3 ts
Knust fennikelfrø
0.3 ts
Malt allehånde
1 dl
Eplejuice
2 dl
Kremfløte
1 ss
Hvetemel
2 dl
Kjøttbuljong
1 ss
Eplecidereddik
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Grønnsaker

200 gr
Sellerirot
100 gr
Stangselleri
100 gr
Champignon
2 ss
Smør

Eple

1 stk
Fast eple
0.3 stk
Sitron

Slik gjør du

Trinn 1

Vend reinsdyrkjøttet i hvetemel og malt krydder. Varm opp en vid gryte og stek kjøttet brunt og jevnt under omrøring. Tilsett eplemost, kraft, fløte og eddik. Kok sammen i 10 minutter. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Trinn 2

Kutt sellerirot og stangselleri i biter på 2 cm og la dem dampkoke i vann og smør under lokk i 2 minutter. Tilsett champignon delt i 4 og kok ytterligere i 1 minutt.

Trinn 3

Bland grønnsakene i gryten med reinsdyrkjøttet og smak til med salt og pepper. Topp det hele med nyrevet eple vendt i sitronsaft. Bland inn litt av kokekraften fra grønnsakene i retten dersom den er for tykk.

Server med potetstappe.