Kremet rosenkål | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kremet rosenkål

3.7 i snitt
Kremet rosenkål
Den særegne kombinasjonen av sødme og bitterhet gjør at kremet rosenkål passer perfekt til julemiddagene. Et perfekt tilbehør til vilt, kalkun eller kylling.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Rosenkål
1.5 dl
Kremfløte
0.5 ts
Maizena
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens rosenkålen for løse blader og skjær den i kvartinger. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok rosenkålen der i tre minutter og ha den til avkjøling i iskaldt vann.

    Hell av og press av vannet før rosenkålen has i kjele sammen med fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. Jevn stuingen med maisennastivelse utrørt i kaldt vann.

TIPS

Smørdamping får virkelig fram den gode smaken i rosenkålen.