Hopp til innhold

Kremet rosenkål

3.4 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
5 ingredienser
189 planlagt
Kremet rosenkål

Den særegne kombinasjonen av sødme og bitterhet gjør at kremet rosenkål passer perfekt til julemiddagene. Et perfekt tilbehør til vilt, kalkun eller kylling.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

500 gr
Rosenkål
1.5 dl
Kremfløte
0.5 ts
Maizena
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Rens rosenkålen for løse blader og skjær den i kvartinger. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok rosenkålen der i tre minutter og ha den til avkjøling i iskaldt vann.

Hell av og press av vannet før rosenkålen has i kjele sammen med fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. Jevn stuingen med maisennastivelse utrørt i kaldt vann.

TIPS

Smørdamping får virkelig fram den gode smaken i rosenkålen.