Kremet rosenkål

1.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
5 ingredienser
49 planlagt
Kremet rosenkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Den særegne kombinasjonen av sødme og bitterhet gjør at rosenkål passer perfekt til julemiddagene. Et perfekt tilbehør til vilt, kalkun eller kylling.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

500 g
Rosenkål
1.5 dl
Kremfløte
0.5 ts
Maizena
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Rens rosenkålen for løse blader og skjær den i kvartinger. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok rosenkålen der i tre minutter og ha den til avkjøling i iskaldt vann.

Hell av og press av vannet før rosenkålen has i kjele sammen med fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. Jevn stuingen med maisennastivelse utrørt i kaldt vann.

TIPS

Smørdamping får virkelig fram den gode smaken i rosenkålen.