Urtestekt lammestek med sjy | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammestek Urtestekt lammestek med sjy

Urtestekt lammestek med sjy

3.6 i snitt
Urtestekt lammestek med sjy
Det blir ikke skikkelig påske uten et festmåltid med lammestek på menyen. Prøv mesterkokk Bent Stiansen sin deilige oppskrift på urtestekt lammestek.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 stk
Ferdig utbenet lammestek (800 g til 1,2 kg)
1 ss
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Timian
2 ss
Rosmarin
2 ss
Olivenolje
3 dl
Vann
0.5 stk
Sitron Saften
2 ts
Maizena

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 180 grader varmluft. Skjær hvitløk i skiver og krydre lammesteken med skiver av hvitløk som er stukket ned i lammesteken med en kniv. Hakk timian og rosmarin. Salte, pepre, og rull lammesteken inn i de hakkede urtene.

  2. Trinn 2

    Stek lammesteken i en jerngryte med olivenolje til den er pent brun på alle sider. Sett jerngryten med lammesteken inn i ovnen med et steketermometer.

  3. Trinn 3

    Stek ved 180 grader varmluft i ca. 1 time til kjernetemperaturen er 62 grader. De siste 20 minuttene tilsettes vann og sitronsaft for å lage en lammesjy. Når steken har nådd kjernetemperaturen tas den ut.

  4. Trinn 4

    La den hvile i 10 minutter på benken og pakk den så inn i aluminiumsfolie. La den hvile i minst 30 minutter til. Sjyen som er i jerngryten kokes opp, smakes til og jevnes med Maizena utrørt i kaldt vann.