Urtestekt lammestek med sjy
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 180 grader varmluft. Skjær hvitløk i skiver og krydre lammesteken med skiver av hvitløk som er stukket ned i lammesteken med en kniv. Hakk timian og rosmarin. Salte, pepre, og rull lammesteken inn i de hakkede urtene.
-
Trinn 2
Stek lammesteken i en jerngryte med olivenolje til den er pent brun på alle sider. Sett jerngryten med lammesteken inn i ovnen med et steketermometer.
-
Trinn 3
Stek ved 180 grader varmluft i ca. 1 time til kjernetemperaturen er 62 grader. De siste 20 minuttene tilsettes vann og sitronsaft for å lage en lammesjy. Når steken har nådd kjernetemperaturen tas den ut.
-
Trinn 4
La den hvile i 10 minutter på benken og pakk den så inn i aluminiumsfolie. La den hvile i minst 30 minutter til. Sjyen som er i jerngryten kokes opp, smakes til og jevnes med Maizena utrørt i kaldt vann.