Lammestek med sellerirotpuré

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lammestek: Varm ovnen til 180 grader varmluft. Skjær små snitt i kjøttet og trykk inn skiver av hvitløk. Finhakk rosmarin og timian. Gni inn hele kjøttstykket med urter, salt og pepper.
-
Trinn 2
Stek lammesteken i en varm jerngryte med solsikkeolje til den er brun på alle sider. Sett jerngryten med steken inn i ovnen med et steketermometer. Stek på 180 grader varmluft i ca. 1 time til kjernetemperatur 62 grader. De siste 20 minuttene tilsettes vann og sitronsaft i kjelen for å lage lammesjy.
-
Trinn 3
Steken er ferdig når kjernetemperatur er nådd 62 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter på benken. Pakk inn i aluminiumsfolie. La hvile i minst 30 minutter til. Skjær steken i skiver rett før servering. Sjyen som er i jerngryten kokes opp, smakes til og jevnes med 2 ts maisstivelse utrørt i kaldt vann.
-
Trinn 4
Sellerirotpuré: Rens sellerirot og kutt i terninger på ca. 2 cm. Kokes møre i lettsaltet vann i ca. 25 minutter. Sil av vannet og kjør med stavmikser med smør, fløte, salt og pepper til en puré.
-
Trinn 5
Bakte cherrytomater: Legg cherrytomatene med stilkene i en ildfast form. Bland sammen olivenolje, hakket hvitløk, hakket timian og salt og pepper. Pensle tomatene og bak i 15 minutter på 180 grader varmluft.
-
Trinn 6
Baconbønner: Stek baconterninger i smør med hakket løk og chili. Hell av laken, skyll bønnene og ha i pannen. Stek i et par minutter. Tilsett hakket hvitløk og persille ved servering. Smak til med salt og kvernet sort pepper.
-
Trinn 7
Anrett skiver av lammestek, cherrytomater, sellerirotpuré og baconbønner på en tallerken. God fornøyelse!
TIPS
Foretrekker du poteter er Remas fløtegratinerte poteter et godt alternativ.