Hopp til innhold

Lammestek med sellerirotpuré

4.0 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
28 ingredienser
87 planlagt
Lammestek med sellerirotpuré

Lammestek hører påsken til. Og med utbenet lammestek blir jobben enkel! Sammen med sellerirotpuré og bakte cherrytomater får du en søt og syrlig balanse.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Lammestek på 1, 2 til 1,4 kg ferdig utbenet
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Timian, hakket
2 ss
Rosmarin, hakket
0.5 stk
Sitronsaft
2 ts
Maisstivelse
1 ss
Salt
1 ts
Sort pepper
2 ss
Solsikkeolje
3 dl
Vann

Selleripuré

1 stk
Sellerirot
1 dl
Fløte
50 gr
Smør
1 klype
Salt og pepper

Bakte cherrytomater

1 kurv
Cherrytomater, 400 g
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Timian, hakket
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Baconbønner

1
Bacon i terninger, Nordfjord
1 stk
Løk, hakket
1 stk
Chili, hakket
2
Hvite bønner, ferdigkokt
3 fedd
Hvitløk
1 dl
Persille, hakket
1 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Lammestek: Varm ovnen til 180 grader varmluft. Skjær små snitt i kjøttet og trykk inn skiver av hvitløk. Finhakk rosmarin og timian. Gni inn hele kjøttstykket med urter, salt og pepper.

Trinn 2

Stek lammesteken i en varm jerngryte med solsikkeolje til den er brun på alle sider. Sett jerngryten med steken inn i ovnen med et steketermometer. Stek på 180 grader varmluft i ca. 1 time til kjernetemperatur 62 grader. De siste 20 minuttene tilsettes vann og sitronsaft i kjelen for å lage lammesjy.

Trinn 3

Steken er ferdig når kjernetemperatur er nådd 62 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter på benken. Pakk inn i aluminiumsfolie. La hvile i minst 30 minutter til. Skjær steken i skiver rett før servering. Sjyen som er i jerngryten kokes opp, smakes til og jevnes med 2 ts maisstivelse utrørt i kaldt vann.

Trinn 4

Sellerirotpuré: Rens sellerirot og kutt i terninger på ca. 2 cm. Kokes møre i lettsaltet vann i ca. 25 minutter. Sil av vannet og kjør med stavmikser med smør, fløte, salt og pepper til en puré.

Trinn 5

Bakte cherrytomater: Legg cherrytomatene med stilkene i en ildfast form. Bland sammen olivenolje, hakket hvitløk, hakket timian og salt og pepper. Pensle tomatene og bak i 15 minutter på 180 grader varmluft.

Trinn 6

Baconbønner: Stek baconterninger i smør med hakket løk og chili. Hell av laken, skyll bønnene og ha i pannen. Stek i et par minutter. Tilsett hakket hvitløk og persille ved servering. Smak til med salt og kvernet sort pepper.

Trinn 7

Anrett skiver av lammestek, cherrytomater, sellerirotpuré og baconbønner på en tallerken. God fornøyelse!

TIPS

Foretrekker du poteter er Remas fløtegratinerte poteter et godt alternativ.