Lammestek med sellerirotpuré

4.0 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
28 ingredienser
66 planlagt
Lammestek med sellerirotpuré
Legg oppskrift
i handlelapp
Lammestek hører påsken til. Og med utbenet lammestek blir jobben enkel! Sammen med sellerirotpuré og bakte cherrytomater får du en søt og syrlig balanse.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Lammestek på 1, 2 til 1,4 kg ferdig utbenet
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Timian, hakket
2 ss
Rosmarin, hakket
0.5 stk
Sitronsaft
2 ts
Maisstivelse
1 ss
Salt
1 ts
Sort pepper
2 ss
Solsikkeolje
3 dl
Vann

Selleripuré

1 stk
Sellerirot
1 dl
Fløte
50 g
Smør
1 klype
Salt og pepper

Bakte cherrytomater

1 kurv
Cherrytomater, 400 g
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Timian, hakket
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Baconbønner

1
Bacon i terninger, Nordfjord
1 stk
Løk, hakket
1 stk
Chili, hakket
2
Hvite bønner, ferdigkokt
3 fedd
Hvitløk
1 dl
Persille, hakket
1 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Lammestek: Varm ovnen til 180 grader varmluft. Skjær små snitt i kjøttet og trykk inn skiver av hvitløk. Finhakk rosmarin og timian. Gni inn hele kjøttstykket med urter, salt og pepper.

Trinn 2

Stek lammesteken i en varm jerngryte med solsikkeolje til den er brun på alle sider. Sett jerngryten med steken inn i ovnen med et steketermometer. Stek på 180 grader varmluft i ca. 1 time til kjernetemperatur 62 grader. De siste 20 minuttene tilsettes vann og sitronsaft i kjelen for å lage lammesjy.

Trinn 3

Steken er ferdig når kjernetemperatur er nådd 62 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter på benken. Pakk inn i aluminiumsfolie. La hvile i minst 30 minutter til. Skjær steken i skiver rett før servering. Sjyen som er i jerngryten kokes opp, smakes til og jevnes med 2 ts maisstivelse utrørt i kaldt vann.

Trinn 4

Sellerirotpuré: Rens sellerirot og kutt i terninger på ca. 2 cm. Kokes møre i lettsaltet vann i ca. 25 minutter. Sil av vannet og kjør med stavmikser med smør, fløte, salt og pepper til en puré.

Trinn 5

Bakte cherrytomater: Legg cherrytomatene med stilkene i en ildfast form. Bland sammen olivenolje, hakket hvitløk, hakket timian og salt og pepper. Pensle tomatene og bak i 15 minutter på 180 grader varmluft.

Trinn 6

Baconbønner: Stek baconterninger i smør med hakket løk og chili. Hell av laken, skyll bønnene og ha i pannen. Stek i et par minutter. Tilsett hakket hvitløk og persille ved servering. Smak til med salt og kvernet sort pepper.

Trinn 7

Anrett skiver av lammestek, cherrytomater, sellerirotpuré og baconbønner på en tallerken. God fornøyelse!

TIPS

Foretrekker du poteter er Remas fløtegratinerte poteter et godt alternativ.