Kyllinggryte med koriander | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kyllinggryte med koriander

3.0 i snitt
Kyllinggryte med koriander

Chili, lime, koriander og fennikel gir smakstrøkk til denne thaiinspirerte kyllinggryten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Kyllingfilet
4 stk
Sjalottløk
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 boks
Kokosmelk
2 dl
Kremfløte
4 dl
Hønsebuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)
1 stk
Fennikel
1 stk
Purre
1 potte
Koriander
4 dl
Jasminris
0.5 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok ris. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili (1/4 stk pr 600 gr kylling). Surr det mykt i solsikkeolje i en gryte.

  2. Trinn 2

    Tilsett raspet limeskall, resten av limen i skiver, kokosmelk og fløte. Kok i et par minutter, ha i hønsebuljong og bland lett. Kok videre i 5 minutter. Smak på gryten og ta ut limeskivene når du synes det er passe syrlig.

  3. Trinn 3

    Skjær kyllingfiletene i store terninger. Vask purre og fennikel og skjær i skiver. Ha det i gryten og kok opp. Skru ned varmen og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med salt. Ha frisk koriander på toppen ved servering.