Hopp til innhold

Kyllinggryte med koriander

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
205 planlagt
Kyllinggryte med koriander

Chili, lime, koriander og fennikel gir smakstrøkk til denne thaiinspirerte kyllinggryten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Kyllingfilet
4 stk
Sjalottløk
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 boks
Kokosmelk
2 dl
Kremfløte
4 dl
Hønsebuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)
1 stk
Fennikel
1 stk
Purre
1 potte
Koriander
4 dl
Jasminris
0.5 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili (1/4 stk pr 600 gr kylling). Surr det mykt i solsikkeolje i en gryte.

Trinn 2

Tilsett raspet limeskall, resten av limen i skiver, kokosmelk og fløte. Kok i et par minutter, ha i hønsebuljong og bland lett. Kok videre i 5 minutter. Smak på gryten og ta ut limeskivene når du synes det er passe syrlig.

Trinn 3

Skjær kyllingfiletene i store terninger. Vask purre og fennikel og skjær i skiver. Ha det i gryten og kok opp. Skru ned varmen og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med salt. Ha frisk koriander på toppen ved servering.