Kyllinggryte med grønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllinggryte med grønnsaker

Kyllinggryte med grønnsaker

4.5 i snitt
Kyllinggryte med grønnsaker
Lag en velsmakende, varmende kyllinggryte i bålkjele a la Bent Stiansen. Perfekt å nye utendørs. Retten kan selvfølgelig også lages i vanlig kjele på komfyren. Serveres med deilig pepperrot-rømme og flatbrød ved siden av.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 stk
Solvingekylling, eller 2 pk kyllinglår
2 l
Vann
2 ts
Salt
2 terning
Kyllingbuljong
10 stk
Sorte pepperkorn
4 stk
Laurbærblad
750 gr
Assorterte grønnsaker som gulrot, sellerirot, løk, kålrot
500 gr
Småpoteter
1 stk
Squash

Pepperrot-rømme

1 beger
Rømme
1 ss
Revet pepperrot
1 ts
Sukker
1 ts
Sitronsaft
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del kyllingen opp i lår og bryst, og del dem igjen i to. Ha alt i en kjele eller bålkjele – kyllingskroget også. Tilsett vann og salt, og kok opp.

  2. Trinn 2

    Skjær grønnsakene i store, jevne biter. Skum bort urenheter fra kjelen med kylling og tilsett buljongterninger, pepperkorn, laurbærblader, og oppskårede grønnsaker, med unntak av squash. Kok opp og kok i ca. 25 min. til potetene er møre og kyllingbitene gjennomkokte.

  3. Trinn 3

    Lag pepperrot-rømme: Bland alle ingrediensene godt sammen.

  4. Trinn 4

    Tilsett biter av squash når det er ca. 5 minutter igjen av koketiden. Sil gjerne av 3/4 deler av den gode kyllingkraften og server i kopp ved siden av kyllinggryten eller som en egen forrett. Resten av kyllinggryten serveres med pepperrot-rømme og flatbrød ved siden av.