Hopp til innhold

Kyllinggryte med chili og kokosmelk

3.3 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
767 planlagt
Kyllinggryte med chili og kokosmelk
En smakfull kyllinggryte med inspirasjon fra østen. Sterk eller mild? Juster styrken på gryten etter gjestenes ønske med mer eller mindre chili.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Kyllinggryte

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
100 gr
Champignon
1 stk
Rød paprika
1 pk
Kylling lårfilet
1 boks
Kokosmelk
1 ss
Rød currypasta
1 stk
Lime
0.5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Olje
1 stk
Løk

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt kyllinglårfiletene i biter og krydre med salt og pepper. Stek dem gylne i olje i en stor panne.

Trinn 2

Finhakk hvitløk og chili. Kutt champignon i skiver og paprika og løk i terninger.

Trinn 3

Tilsett hvitløk, chili, champignon, paprika og løk og stek videre i ca. ett minutt. Tilsett karri og bland godt. Ha i kokosmelk og kok opp.

Trinn 4

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 5

Smak til med salt og evt. pepper. Tilsett saften av en lime og server kyllinggryten med kokt ris.

Server gjerne med frisk koriander. Server gjerne med ciabatta! Du må gjerne variere karribruken med Red curry og Green curry fra Thailand eller andre tørkede karrier fra india og Malaysia. Kokosmelk kan byttes med fløte eller creme fraiche