Hopp til innhold

Kylling stroganoff med sjampinjong

3.7 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
1 664 planlagt
Kylling stroganoff med sjampinjong

En gryte med kylling stroganoff er enkelt å lage, og retten er et godt alternativ til biff stroganoff. Med rømme og sjampinjong blir det ekstra god smak.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Små sjampinjonger, delt i 4-6 båter
2 stk
Rødløk
2 fedd
Hvitløk
3 stk
Kyllingbryst
1 stk
Rød paprika, i strimler
3 dl
Kyllingkraft
1 ss
Tomatpuré
1 ss
Paprikapulver
1.5 ss
Tørket estragon
250 gr
Rømme
2 ss
Smør
1 ts
Kvernet pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt 1 ss smør i en panne. Finhak løk og del sjampinjongen i 4–6 båter. La det surre sammen på medium varme til løken er blank og myk. Salt lett.

Trinn 2

Skjær kyllingbrystet i 2 x 2 cm terninger. Smelt 1 ss smør i en gryte og brun kyllingen. Når den er gyllen tilsetter du tomatpuré, kraft, hvitløk, paprikapulver, estragon og pepper. La det småkoke i ca. 15 min.

Trinn 3

Kutt paprika i strimler. Tilsett løk- og soppblandingen og paprikaen i gryten. Kok opp og tilsett rømme. Senk temperaturen til medium varme og la retten surre i ca. 10 min. Smak til med salt.

Server med ris.