Kylling i kokos- og tomatsaus

Oppskriften har sitt utspring på Afrikas vestkyst, der kokos og tomat er vanlige ingredienser i matlaging. En smakfull og mettende rett alle vil like.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tørk av kylling med tørkepapir som ikke loer. Krydre med salt og pepper. Stek først på sterk varme i litt olje på hver side til den har fått en gyllen farge. Senk ned temperaturen og stek til gjennomstekt.
-
Trinn 2
Ha 3 ss solsikkeolje i en gryte sammen med finhakket løk. Stek på medium–lav varme til blank og myk, men ikke brun. Rør jevnlig. Det tar ca. 10 minutter. Tilsett tomatpuré og hvitløk og rør i rundt 5 minutter til.
-
Trinn 3
Tilsett kraft, tomater og kokosmelk. Krydre med salt og pepper og ha i revet kokos. Legg kyllingen i gryten med sausen og legg på lokk. Sett i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
-
Trinn 4
Kok ris eller blomkålris. Grovhakk cashewnøtter og persille og tilsett retten før servering. Server sammen med kokt ris eller blomkålris.