Hopp til innhold

Kylling i kokos- og tomatsaus

4.3 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
60 planlagt
Kylling i kokos- og tomatsaus

Oppskriften har sitt utspring på Afrikas vestkyst, der kokos og tomat er vanlige ingredienser i matlaging. En smakfull og mettende rett alle vil like.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1
Kylling (lårfilet fra Solvinge)
1 stk
Stor løk
2 fedd
Hvitløk
1
Kokosmelk
4 dl
Kyllingkraft
2 ss
Tomatpuré
2 boks
Hakkede tomater
2 ss
Kokosmasse
30 gr
Cashewnøtter
2 ss
Bladpersille eller koriander
1
Ris eller 1 pose blomkålris
4 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tørk av kylling med tørkepapir som ikke loer. Krydre med salt og pepper. Stek først på sterk varme i litt olje på hver side til den har fått en gyllen farge. Senk ned temperaturen og stek til gjennomstekt.

Trinn 2

Ha 3 ss solsikkeolje i en gryte sammen med finhakket løk. Stek på medium–lav varme til blank og myk, men ikke brun. Rør jevnlig. Det tar ca. 10 minutter. Tilsett tomatpuré og hvitløk og rør i rundt 5 minutter til.

Trinn 3

Tilsett kraft, tomater og kokosmelk. Krydre med salt og pepper og ha i revet kokos. Legg kyllingen i gryten med sausen og legg på lokk. Sett i ovnen på 200 grader i 30 minutter.

Trinn 4

Kok ris eller blomkålris. Grovhakk cashewnøtter og persille og tilsett retten før servering. Server sammen med kokt ris eller blomkålris.