Langstidskokt oksegryte med bacon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Langstidskokt oksegryte med bacon

Langstidskokt oksegryte med bacon

3.3 i snitt
Langstidskokt oksegryte med bacon

En fyldig langtidskokt oksegryte er det vi trenger på kjølige kvelder. Her får du Bent Stiansens svar på franskmennenes Boeuf Bourguignon.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Oksehøyrygg
2 ss
Tomatpuré
0.5 dl
Rødvinseddik
3 stk
Laurbærblad
2 stk
Gulrot
4 fedd
Hvitløk
100 gr
Bacon i terninger
1 neve
Bladpersille
500 gr
Sjalottløk
2 stang
Rosmarin
2 ss
Solsikkeolje
2 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet sort pepper
2 ss
Hvetemel
4 dl
Vann (ca. mengde)
2 ss
Solsikkeolje

Makaronistuing

200 gr
Makaroni
3 dl
Melk
1 dl
Crème fraîche
150 gr
Revet ost (gjerne en blanding med cheddar)
1 stk
Rød chili
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skjær opp kjøttet i store terninger – som på størrelse med en valnøtt. Brun kjøttet på middels til høy varme på alle sider i en tykkbunnet kjele. Bruk stekefett som tåler litt temperatur. Ha i salt, pepper, tomatpuré og hvetemel. Fres i 1 minutt til. Hell i rødvinseddik og vann til kjøttet er dekket. Kok opp og skum for urenheter. Tilsett laurbærblad og la gryten småkoke i 1,5 time.

  2. Trinn 2

    Makaronistuing: Kok makaroni i saltet vann i 10 minutter. Hell av vannet og skyll makaronien under kaldt vann 1 minutt. Sil godt av vannet. Smelt smør i en kjele og spe med hvetemel. Fres i 1 minutt og spe med melk og crème fraîche til en hvit saus. Tilsett revet ost, hakket grønn chili, salt og revet muskat. Vend makaroni inn i ostesausen.

  3. Trinn 3

    Kutt gulrøttene på størrelse med kjøttet. Fres baconterninger i solsikkeolje i en panne eller kjele til det begynner å få farge. Ha i gulrot, små løk og hvitløksfedd og la det frese i 3 minutter. Ha grønnsaker og bacon i gryten med kjøttet og kok videre i 45 minutter til på svak varme. Smak til med salt og pepper. Server med makaronistuing og hakket persille.