Langstidskokt oksegryte med bacon
En fyldig langtidskokt oksegryte er det vi trenger på kjølige kvelder. Her får du Bent Stiansens svar på franskmennenes Boeuf Bourguignon.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær opp kjøttet i store terninger – som på størrelse med en valnøtt. Brun kjøttet på middels til høy varme på alle sider i en tykkbunnet kjele. Bruk stekefett som tåler litt temperatur. Ha i salt, pepper, tomatpuré og hvetemel. Fres i 1 minutt til. Hell i rødvinseddik og vann til kjøttet er dekket. Kok opp og skum for urenheter. Tilsett laurbærblad og la gryten småkoke i 1,5 time.
-
Trinn 2
Makaronistuing: Kok makaroni i saltet vann i 10 minutter. Hell av vannet og skyll makaronien under kaldt vann 1 minutt. Sil godt av vannet. Smelt smør i en kjele og spe med hvetemel. Fres i 1 minutt og spe med melk og crème fraîche til en hvit saus. Tilsett revet ost, hakket grønn chili, salt og revet muskat. Vend makaroni inn i ostesausen.
-
Trinn 3
Kutt gulrøttene på størrelse med kjøttet. Fres baconterninger i solsikkeolje i en panne eller kjele til det begynner å få farge. Ha i gulrot, små løk og hvitløksfedd og la det frese i 3 minutter. Ha grønnsaker og bacon i gryten med kjøttet og kok videre i 45 minutter til på svak varme. Smak til med salt og pepper. Server med makaronistuing og hakket persille.