Hopp til innhold

Pølsegryte med makaroni

3.7 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Pølsegryte med makaroni
En kremet pølsegryte med makaroni og grønnsaker vil hele familien sette pris på. Denne middagsretten er både billig og barnevennlig.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
1 dl
Crème fraîche
1 ts
Oregano, tørket
2 ss
Olivenolje
1 stk
Blomkål
1 stk
Brokkoli
2 stk
Løk
200 gr
Makaroni
400 gr
Kjøttpølse
1 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Rens løken og skjær den i store biter – stek disse i 2 minutter i olivenolje sammen med skivet hvitløk.

Trinn 2

Ha i hakkede tomater og Crème Fraîche og smak til med oregano, salt og pepper.

Trinn 3

Tilsett små brokkoli og blomkålbuketter. Bruk også gjerne stilken av grønnsakene i skiver.

Trinn 4

Stek pølseskivene gylne i litt smør. Ha pølsene i grønnsaksgryten, kok opp og kok i 1 minutt.

Trinn 5

Kok makaroni etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hold makaronien varm.

Trinn 6

Vend inn den kokte makaronien før servering. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med litt brød og en deilig salat. Bruk fullkornsmakaroni for en sunnere variant. Server med grovhakket vårløk og rikelig med revet ost.